Tuulihattudonitsit

Tuulihattutaikina voidaan muotoilla myös donitsien muotoon ja täyttää kermalla ja koristella tomusokeriraidoilla.

16–18 kpl

PT55M

50 minuuttia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl vettä
150 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
4 munaa

Täyte
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl vettä tai sen verran, että seoksesta tulee paksu, mutta pursotettava
(pinkkiä pastaväriä)

Ohjeet

Mittaa vesi ja voi kattilaan. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Lisää vehnäjauhot ja sekoita puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes seoksesta muodostuu yhtenäinen taikina. Anna taikinan jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen vatkaten.

Pursota taikinasta donitsin mallisia ympyröitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia tai kunnes ne ovat hieman kohonneet ja saaneet väriä. Jäähdytä.

Puolita tuulihattudonitsit kahteen osaan. Nosta kannet pois ja laita alemmat osat tarjottimelle. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma puolikkaille ja nosta päälle kannet.

Kaada tomusokeri kulhoon ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat sakean, mutta pursotettavan tahnan. Pursota ohuita raitoja tuulihattudonitsien pinnalle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.