Kääretorttukakku (gluteeniton)

Tee helposti ja nopeasti gluteeniton täytekakku kahdesta kääretorttulevystä.

10–12 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

8 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Mansikkahillo
500 g pakastemansikoita
1/2 pkt (n. 165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Väliin
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi
muutama mansikka

Ohjeet

Aloita mansikkahillosta. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna ja keitä kaksi minuuttia sekoittaen. Kuori vaahto. Laita hillo hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Voit keittää hillon myös hyvissä ajoin valmiiksi ja purkittaa lasipurkkiin.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja levitä kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. Mikäli käytät kiertoilmauunia, pudota lämpötila noin 200 asteeseen.

Kumoa torttulevyt sokeroidulle leivinpaperille. Levitä pinnalle mansikkahilloa ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääretortut noin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi.Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele kääretorttuviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon muut ainekset. Levitä vaahto runsaaksi kääretorttuviipaleiden päälle. Lado pinnalle toinen kerros kääretorttuviipaleita. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkki!
Käytä kiertoilmauunia, niin voit paistaa kaksi kääretorttulevyä samaan aikaan.

Kakkupohja itsessään on maidoton, mutta täytteen ainekset on korvattava maidottomilla tuotteilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.