Yrtti-valkosipulilihapullat

Yrtit, valkosipuli ja pekoni maustavat nämä lihapullat, jotka sopivat vaikka brunssitarjoiluun.

50–60 kpl

50 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

600 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rs (140 g) pekonikuutioita
1 iso punasipuli
1 ruukku rucolaa
½ ruukkua timjamia
½ ruukkua salviaa tai basilikaa
2 rosmariinin oksaa
4–6 valkosipulin kynttä
1 ½ dl kermaa tai ruokakermaa
¾ dl tattarihiutaleita tai korppujauhoja
2 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Paistamiseen
öljyä ja voita tai margariinia

Ohjeet

Ota jauhelihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Ruskista pekonikuutiot, jäähdytä. Lisää pekonikuutiot, silputtu punasipuli ja silputut yrtit, murskatut valkosipulinkynnet, kerma, korppujauhot, kananmunat, mausteet ja siirappi jauhelihojen päälle kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua 15 minuuttia.

Pyörittele taikina lihapulliksi ja kypsennä ne paistinpannussa öljyn ja rasvan seoksessa. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 220 asteessa 5–10 minuuttia, paistoaika riippuu lihapullien koosta.

Vinkki!
Gluteenittomat lihapullat saat korvaamalla korppujauhot tattarihiutaleilla. 

Vinkki!
Tarjoa lihapullat balsamicosiirapin ja marinoidun parsakaalin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.