Vegaaninen piparkakkutaikina - Dansukker

Vegaaninen piparkakkutaikina

30 minuuttia + 12 tuntia
Leivotaan vegaanisia joulupipareita! Vegaaninen piparkakkutaikina on herkullinen ja sopii myös maito- ja kananmuna-allergisille.
Vegaaninen piparkakkutaikina
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
  • ¾ dl vettä
  • 3 rkl piparkakkumaustetta
  • 150 g vegaanista margariinia (maidoton)
  • 7 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa

Mittaa sokeri, siirappi, vesi, piparkakkumauste ja margariini kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes margariini on sulanut. Lisää joukkoon vehnäjauho-soodaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voit käyttää sekoittamisessa sähkövatkainta.

Kääri taikina kelmuun ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Ota taikina hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kauli taikina levyksi vehnäjauhoja apuna käyttäen ja ota muotilla piparkakkuja. Nosta ne leivinpaperoidulle pellille.

Paista 200 asteessa keskiritilätasolla 5–7 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;