Marjainen täytekakku ilman reunakoristelua

Nakukakku (naked cake) täyteläisellä hyydytetyllä mansikka-valkosuklaatäytteellä.

12–15 annosta

PT1H

1 ½ vrk

Arviot (243 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vuoan voiteluun
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl korppujauhoja

Kakkupohja
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus
½ dl sitruunasta puristettua mehua
¼ dl sitruslikööriä
1 dl vettä
1 dl Dansukker Tomusokeria

Mansikkatäyte
5 liivatelehteä
½ dl vettä
200 g valkosuklaata
5 dl mansikoita
3 dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 25–27 %
4 dl Dansukker Tomusokeria

Kreemi
50 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Pinnalle
7–10 dl tuoreita marjoja

Kiille
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen ja kaada taikina ø 20 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunissa 180 asteessa n. 50 min. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku. Jäähdytä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka.

2. Taita leivinpaperista tukeva korotusosa vuokaan (kokonaiskorkeus noin 10 cm) ja vuoraa vuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Sekoita kostutusliemi.

3. Valmista täyte. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta hyvin ja liuota ne kiehuvaan veteen. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä liedellä kattilassa tai mikrouunissa. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää mansikkasose, liivateliemi ja valkosuklaasula tuorejuustoon ja pyöräytä kermavaahto joukkoon viimeisenä.

4. Pane ensimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä kolmasosa täytteestä levyn päälle. Jatka loppujen kakkulevyjen kanssa samoin. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin ja anna täytteen hyytyä seuraavaan päivään.

5. Vatkaa kreemin aineet vaahdoksi.

6. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista leivinpaperi ja kelmu. Levitä ohut kreemikerros kakun päälle. Levitä marjat kakun pinnalle.

7. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri kiehuvaan veteen ja keitä kunnes liemi on kirkasta. Jäähdytä hetki ja levitä tai sivele lientä marjojen päälle.

8. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

 

Katso myös ohje: Marjainen täytekakku

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.