Marjainen täytekakku

12–15 annosta 1 ½ vrk
Näyttävästi koristeltu täytekakku herkullisella mansikka-valkosuklaatäytteellä.
Marjainen täytekakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Sokerimassa

    • 2 kananmunan valkuaista
    • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
    • noin 1 ½ pkt Dansukker Tomusokeria

    Vuoan voiteluun

    • 2 rkl voita tai margariinia
    • 2 rkl korppujauhoja

    Kakkupohja

    • 200 g voita tai margariinia
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 3 kananmunaa
    • 2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 ¼ dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • ½ dl sitruunasta puristettua mehua
    • ¼ dl sitruslikööriä
    • 1 dl vettä
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria

    Mansikkatäyte

    • 5 liivatelehteä
    • ½ dl vettä
    • 200 g valkosuklaata
    • 5 dl mansikoita
    • 3 dl kuohukermaa
    • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 25–27 %
    • 4 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria

    Kreemi

    • 50 g voita tai margariinia
    • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Mansikanmakuista tomusokeria

    Pinnalle

    • 7–10 dl tuoreita marjoja

    Kiille

    • 2 dl vettä
    • 1 dl Dansukker Hyytelösokeria

    1. Sekoita sokerimassan aineet tasaiseksi, hyvin kaulittavaksi massaksi. Kääri massa huolellisesti kelmuun tai muovipussiin ja säilytä huoneenlämmössä yön yli.

    2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen ja kaada taikina ø 20 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunissa 180 asteessa n. 50 min. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku. Jäähdytä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka.

    3. Taita leivinpaperista tukeva korotusosa vuokaan (kokonaiskorkeus noin 10 cm) ja vuoraa vuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Sekoita kostutusliemi.

    4. Valmista täyte. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta hyvin ja liuota ne kiehuvaan veteen. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä liedellä kattilassa tai mikrouunissa. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja mansikanmakuinen tomusokeri vaahdoksi. Lisää mansikkasose, liivateliemi ja valkosuklaasula tuorejuustoon ja pyöräytä kermavaahto joukkoon viimeisenä.

    5. Pane ensimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä kolmasosa täytteestä levyn päälle. Jatka loppujen kakkulevyjen kanssa samoin. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin ja anna täytteen hyytyä seuraavaan päivään.

    6. Vatkaa kreemin aineet vaahdoksi.

    7. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista leivinpaperi ja kelmu. Levitä ohut kreemikerros kakun reunaan. Ripottele tomusokeria työpöydälle ja kauli sokerimassa 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä hiukan kakun reunaa korkeampia suikaleita ja koristele reuna niillä.

    8. Levitä marjat kakun pinnalle.

    9. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri kiehuvaan veteen ja keitä kunnes liemi on kirkasta. Jäähdytä hetki ja levitä tai sivele lientä marjojen päälle.

    10. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

    Vinkki!
    Jos kiire yllättää, marjainen täytekakku on upea tarjottava myös sellaisenaan, ilman reunakoristelua. Sivele kakun pinnalle ohut kerros kreemiä ennen marjojen asettelua. (Katso kuva)

    Reseptin on laatinut

    Dansukker