Sokeritoppaleivokset

12–24 kpl 5 tuntia
Sokeritoppaleivokset ovat raikkaampi versio perinteisistä aleksanterinleivoksista.
Sokeritoppaleivokset
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 200 g voita tai margariinia
    • ¾ dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 kananmuna

    Täyte

    Kuorrutus

    • 5 dl Dansukker Tomusokeria
    • noin ¾ dl vettä ja sitruunasta puristettua mehua
    • punaista elintarvikeväriä

    Sekoita huoneenlämpöisistä aineksista taikina. Kääräise kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.

    Laita taikina jauhotetulle leivinpaperille, taputtele ja kauli se pellin kokoiseksi tasaiseksi ja suoralaitaiseksi levyksi. Vedä taikinalevy leivinpapereineen pellille, pistele haarukalla. Paista uunissa 180 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes levy on kauniin vaalea ja kypsä.

    Leikkaa hieman jäähtynyt levy kahteen osaan. Levitä mehevä kerros vadelma-sitruunahilloa tasaisesti toiselle levylle. Nosta toinen levy varoen, esim. paria leveää lastaa apuna käyttäen, täytteen päälle.

    Sekoita tomusokerista ja nesteestä hyvin levittyvä kuorrutus. Levitä noin ¾ valkoisesta kuorrutuksesta kakkulevylle tasaisesti. Värjää loput kuorrutuksesta punaiseksi ja valuta leveät aaltoraidat valkoisen kuorrutteen päälle.

    Siirrä leivoslevy jääkaappiin 1–2 tunniksi. Leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisia leivoksia. Pyyhkäise veitsi jokaisen viillon jälkeen talouspaperiin saadaksesi siistit leikkauspinnat.

    Tarjoa leivokset vahvan kahvin tai haudutetun teen kanssa.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker