Hillo pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

1 tunti

Arviot (286 kpl)

Ainekset

1 kg (2 litraa) marjoja
(1/2 dl vettä)
500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria 
TAI
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Laita hieman sulaneet marjat kattilaan. Lisää vesi, mikäli teet hilloa kovakuorisista marjoista (karviaiset, herukat tms.). Lisää hillosokeri.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10–15 minuuttia* marjalaadusta riippuen, sekoita välillä. Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

Nosta kattila liedeltä. Jäähdytä noin 30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

Tölkitä hillo kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä jääkaapissa.


*Mansikoiden, mustikoiden, vadelmien ym. pehmeäkuoristen marjojen keittoaika on noin 10 minuuttia, kovakuoristen marjojen keittoaika on noin 15 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?