Skonssit

12 kpl 30 minuuttia
Skonssit (sconesit) eli englantilaiset teeleivät tarjotaan aina vastapaistettuina.
Skonssit
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 3 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelirouhetta
  • ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 70 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 1 ½ dl kylmää maitoa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria

Tarjoiluun

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita huoneenlämpöinen rasva joukkoon. Lisää kylmä maito ja pyöräytä aineet taikinaksi.

Ripottele jauhoja työpöydälle, kumoa taikina ja taputtele se 2–3 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla (noin ø 4 cm) kakkuja ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele ruokokidesokeria pinnalle. Paista uunissa noin 17 minuuttia.

Tarjoa lämpimät skonssit (sokerilla makeutetun ja) vaahdoksi vatkatun smetanan tai ranskankerman tai kevyemmin turkkilaisen jogurtin ja itse tehdyn hillon kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker