Sima-Ellun pääsiäissima - Dansukker

Sima-Ellun pääsiäissima

4 l 1 vrk + n. 7 vrk
Maistuva pääsiäisen keltainen juomavinkki: yhdistä perinteistä simaa ja tyrnimehua.
Sima-Ellun pääsiäissima
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 5–6 vahvaa rosmariinin oksaa
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 1–2 sitruunan mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria, rusinoita

Tarjoiluun

  • tyrnitäysmehua

1. Huuhtele rosmariininoksat huolellisesti kylmällä vedellä. Kiehauta puolet vedestä ja rosmariini isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.

2. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

4. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

5. Kaada tilkka tyrnimehua lasin pohjalle ja päälle rosmariinisimaa. Kauniin keltainen ja hyvän makuinen pääsiäisjuoma on valmis nautittavaksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;