Raikas raparperijuoma

Raikkaaseen raparperijuomaan käytetään sitruunahappoa. Juoman arvioitu säilyvyys jääkaapissa noin 2 viikkoa.

1 vrk

Arviot (599 kpl)

Ainekset

2 l paloiteltua raparperia
1 luomusitruuna
5 dl Dansukker Taloussokeria, Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
3 tl sitruunahappoa (apteekista)
2 l kiehuvaa vettä
n. 30 g tuoretta inkivääriä, kanelitanko tai muutama mintun oksa

Ohjeet

Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi. Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen kuori raparperipalojen joukkoon ja purista mehu.

Mittaa joukkoon sokeri ja sitruunahappo sekä maustava aine, jos haluat juomaan mausteisuutta. Kaada päälle kuuma vesi. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Siivilöi juoma ja pullota. Säilytä viileässä. Laimenna tarjolle tuotaessa mehuksi vedellä tai sitruunan makuisella kivennäisvedellä.

Vinkki
Samasta määrästä raparperia voit tehdä raparperisimaa fariinisokeripussin ohjeella. Käytä hiivaa vain veitsenkärjellinen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?