Puutarhurin kesäkakku

8 annosta 1 tunti 15 minuuttia
Vadelma-mustaherukkahillo kruunaa tämän helpon ja herkullisen kesäkakun.
Puutarhurin kesäkakku
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 kananmunaa
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • (1 tl leivinjauhetta)

    Kostutus

    • ½ sitruunan mehu
    • 2 rkl vettä
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Täyte

    • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
    • 1 prk (250 g) rahkaa
    • ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl luomusitruunan ohutta kuoriraastetta
    • 3–4 dl itse tehtyä vadelma-mustaherukkahilloa
    • 150 g tuoreita vadelmia

    Voitele ja korppujauhota tasapohjainen (ø 21 cm, laidan korkeus 5–6 cm) kakkuvuoka.  Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilöidyt jauhot (joihin leivinjauhe on sekoitettu) joukkoon pienellä vatkausteholla tai lastalla käännellen.

    Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

    Sekoita vesi, sitruunamehu ja sokeri.

    Vaahdota kerma. Sekoita rahka, sokerit ja sitruunankuoriraaste ja pyöräytä kermavaahto joukkoon.

    Leikkaa jäähtynyt kakku keskeltä kahdeksi saman paksuiseksi levyksi. Valuta kaksi kolmasosaa kostutusliemestä pohjalevylle. Annostele reilu kerros hilloa ja puolet rahkatäytteestä hillon päälle. Siirrä kansilevy täytteen päälle ja kostuta. Levitä loput rahkatäytteestä pehmeästi aaltoillen pinnalle.

    Viimeistele kakku juuri ennen tarjoamista hillolla ja tuoreilla vadelmilla.

    Tarjoa marjamehun, teen tai kahvin kera.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker