Pohja
Kostutus
Täyte
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen (ø 21 cm, laidan korkeus 5–6 cm) kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilöidyt jauhot (joihin leivinjauhe on sekoitettu) joukkoon pienellä vatkausteholla tai lastalla käännellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Sekoita vesi, sitruunamehu ja sokeri.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka, sokerit ja sitruunankuoriraaste ja pyöräytä kermavaahto joukkoon.
Leikkaa jäähtynyt kakku keskeltä kahdeksi saman paksuiseksi levyksi. Valuta kaksi kolmasosaa kostutusliemestä pohjalevylle. Annostele reilu kerros hilloa ja puolet rahkatäytteestä hillon päälle. Siirrä kansilevy täytteen päälle ja kostuta. Levitä loput rahkatäytteestä pehmeästi aaltoillen pinnalle.
Viimeistele kakku juuri ennen tarjoamista hillolla ja tuoreilla vadelmilla.
Tarjoa marjamehun, teen tai kahvin kera.
Reseptin on laatinut