Ainekset
5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1–2 rkl kardemummaa
7 dl gluteenitonta jauhoseosta (+ 1/2 tl ksantaania)
100 g margariinia
Pinnalle
muna, maitoa tai sokerivettä
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Ohjeet
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja psyllium. Anna ainesten turvota noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu margariini.
Laita taikina ilman kohotusta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Voitele pullalevy ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!
Vinkki!
Pakasta annospalat ja ota sulamaan tarvittava määrä.
Reseptissä käytetyt psyllium ja ksantaani ovat gluteenittomassa leivonnassa käytettyjä apuaineita, jotka parantavat rakennetta. Niitä myydään hyvin varustelluissa marketeissa leivontahyllyllä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.