Ainekset
Pohja
200 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia
Täyte
8–9 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt) tai mascarponea
100 g viikuna- tai luumumarmeladia
¾–1 dl Dansukker Taloussokeria tai maun mukaan
½ dl vettä
Koristeluun
piparkakkuja, joulumakeisia, puolukoita tai karpaloita
Ohjeet
Hienonna piparkakut muovipussissa lihanuijalla tai kaulimella nuijien ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuokaan.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja viikunamarmeladi. Tarkista maku. Lisää sokeria maun mukaan.
Kuumenna vesi kiehumispisteeseen kasarissa tai mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita liemi tasaiseksi.
Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte piparkakkumurujen päälle vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki!
Voit lisätä piparkakkuja muruina myös täytteeseen tai maustaa täytettä ripauksella piparkakkumaustetta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!