Piparijuustokakku

Joulukakun keksipohja valmistetaan tietysti piparkakuista. Helppo hyydytetty piparijuustokakku kruunaa joulun kahvipöydän tarjoilut.

10–12 annosta

12 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
200 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte
8–9 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt) tai mascarponea
100 g viikuna- tai luumumarmeladia
¾–1 dl Dansukker Taloussokeria tai maun mukaan
½ dl vettä

Koristeluun
piparkakkuja, joulumakeisia, puolukoita tai karpaloita

Ohjeet

Hienonna piparkakut muovipussissa lihanuijalla tai kaulimella nuijien ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuokaan.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja viikunamarmeladi. Tarkista maku. Lisää sokeria maun mukaan.

Kuumenna vesi kiehumispisteeseen kasarissa tai mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita liemi tasaiseksi.

Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte piparkakkumurujen päälle vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki!
Voit lisätä piparkakkuja muruina myös täytteeseen tai maustaa täytettä ripauksella piparkakkumaustetta.

Helppo pipariresepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.