Pikkelöidyt vihannekset - Dansukker

Pikkelöidyt vihannekset

20 minuuttia + viikko
Rapeat pikkelöidyt vihannekset maistuvat grillattujen ja paistettujen kesäruokien lisäkkeenä. Testaa uuden sadon kasviksia etikkaliemessä.
Pikkelöidyt vihannekset
Arvioi: (52kpl)

Ainekset

  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 200 g kesäporkkanoita
  • 100 g kukkakaalia
  • 250 g uuden sadon sipuleita
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 500 g cocktailtomaatteja
  • 4 timjaminoksaa
  • puolikas punainen chili

Liemi

  • 4 dl vettä
  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 dl etikkaa
  • 3/4 dl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl maustepippureita
  • 4 laakerinlehteä

Huuhtele kaikki vihannekset huolellisesti. Viipaloi kesäkurpitsa, porkkanat ja sipulit. Paloittele kukkakaali. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Pistele tomaatit haarukalla. Jaa vihannekset kerroksittain puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Huuhtele timjaminoksat ja chili. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Mausta vihannekset timjamilla ja chilillä. Kiehauta mausteliemi ja kaada purkkeihin. Sulje purkit.

Anna maustua jääkaapissa viikko ennen tarjoilua.

Avaamaton purkki säilyy kylmässä muutamia kuukausia, avattu purkki muutamia viikkoja (kasvikset liemen peitossa).

Katso video: Pikkelöidyt vihannekset

Reseptin on laatinut

Dansukker

;