Pieni limppu herkkusuille

4 kpl 1½ tuntia
Olutta ja hedelmiä sisältävä mehevä limppu sopii pääsiäisen, vapun, juhannuksen ja muiden juhlien buffetpöytään.
Pieni limppu herkkusuille
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl tummaa olutta
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
  • 1/2 dl juoksevaa margariinia
  • 2–3 dl kuivattuja taateleita tai omenoita silputtuna
  • 4 dl kaljamaltaita
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 l hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 20 g voita tai margariinia

Kaada kädenlämpöiseksi lämmitetty olut kulhoon. Lisää hiiva, suola, siirappi, margariini, hedelmäpalat, maltaat ja ruisjauhot. Sekoita hyvin. Alusta hiivaleipä- tai vehnäjauhoilla kiinteäksi taikinaksi. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa se neljään osaan. Pyöräytä taikinapaloista pienet limput ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Peitä ja kohota.

Voitele limput siirappi-vesi-voiseoksella. Pistele haarukalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele limppuja paistumisen aikana seoksella.

Peitä kypsät limput keittiöpyyhkeellä ja jäähdytä.

Limppu maistuu:
• kutsuilla sinihome- tai briejuuston kera
• marmeladin ja juuston kanssa
• tuorejuuston kanssa
• savuporon tai -naudan kanssa
• vappujuhlien sillipöydässä
• kesällä uusien perunoiden ja savukalan kanssa
• buffet-tarjoilussa
• eväsvoileipinä

Reseptin on laatinut

Dansukker