Ainekset
1 ½ dl kahvi- tai kuohukermaa
4 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
2 ½ tl ruokasoodaa
1 rkl vettä
10–11 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
1. Mittaa kerma, fariinisokeri ja siirappi kattilaan yhdessä mausteiden kanssa. Kiehauta ja nosta liedeltä.
2. Sekoita ruokasooda veteen ja lisää varovasti taikinaan. Lisää jauhot sekoittaen ja anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa suojattuna.
3. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä jokaisesta 7–8 päätä ja saman verran vartaloita. Rullaa osasta taikinaa pieniä käsiä ja jalkoja. Paina silmät marsipaanityökalulla tai pienen lusikan tai veitsen kärjellä tai koristele myöhemmin tomusokeritahnalla. Paista nallepiparkakut uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Halutessasi nalletikkareita paina jokaiseen nalleen makeistikku heti uunista ottamisen jälkeen.
Vinkki!
Jos haluat koristella piparkakut, sekoita munanvalkuaisen (tai veden) joukkoon tomusokeria, kunnes saat paksun, pursotettavan tahnan. Voit värjätä kuorrutetta pienellä määrällä elintarvikeväriä.
Perinteisten joulupiparkakkujen ohjeen löydät täältä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!