Nallepiparkakut

Anna vaikka lahjaksi hauskoja nalletikkareita. Pipareihin on painettu tikku heti uunista ottamisen jälkeen.

noin 30 kpl

vrk + 1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

1 ½ dl kahvi- tai kuohukermaa
4 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
2 ½ tl ruokasoodaa
1 rkl vettä
10–11 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

1. Mittaa kerma, fariinisokeri ja siirappi kattilaan yhdessä mausteiden kanssa. Kiehauta ja nosta liedeltä.

2. Sekoita ruokasooda veteen ja lisää varovasti taikinaan. Lisää jauhot sekoittaen ja anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa suojattuna.

3. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä jokaisesta 7–8 päätä ja saman verran vartaloita. Rullaa osasta taikinaa pieniä käsiä ja jalkoja. Paina silmät marsipaanityökalulla tai pienen lusikan tai veitsen kärjellä tai koristele myöhemmin tomusokeritahnalla. Paista nallepiparkakut uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Halutessasi nalletikkareita paina jokaiseen nalleen makeistikku heti uunista ottamisen jälkeen.

Vinkki!
Jos haluat koristella piparkakut, sekoita munanvalkuaisen (tai veden) joukkoon tomusokeria, kunnes saat paksun, pursotettavan tahnan. Voit värjätä kuorrutetta pienellä määrällä elintarvikeväriä.

Perinteisten joulupiparkakkujen ohjeen löydät täältä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.