Ainekset
1 ½ dl kahvi- tai kuohukermaa
4 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
2 ½ tl ruokasoodaa
1 rkl vettä
10–11 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
1. Mittaa kerma, fariinisokeri ja siirappi kattilaan yhdessä mausteiden kanssa. Kiehauta ja nosta liedeltä.
2. Sekoita ruokasooda veteen ja lisää varovasti taikinaan. Lisää jauhot sekoittaen ja anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa suojattuna.
3. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä jokaisesta 7–8 päätä ja saman verran vartaloita. Rullaa osasta taikinaa pieniä käsiä ja jalkoja. Paina silmät marsipaanityökalulla tai pienen lusikan tai veitsen kärjellä tai koristele myöhemmin tomusokeritahnalla. Paista nallepiparkakut uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Halutessasi nalletikkareita paina jokaiseen nalleen makeistikku heti uunista ottamisen jälkeen.
Vinkki!
Jos haluat koristella piparkakut, sekoita munanvalkuaisen (tai veden) joukkoon tomusokeria, kunnes saat paksun, pursotettavan tahnan. Voit värjätä kuorrutetta pienellä määrällä elintarvikeväriä.
Perinteisten joulupiparkakkujen ohjeen löydät täältä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?