Nallepiparkakut

Anna vaikka lahjaksi hauskoja nalletikkareita. Pipareihin on painettu tikku heti uunista ottamisen jälkeen.

noin 30 kpl

PT55M

vrk + 1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 ½ dl kahvi- tai kuohukermaa
4 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
2 ½ tl ruokasoodaa
1 rkl vettä
10–11 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

1. Mittaa kerma, fariinisokeri ja siirappi kattilaan yhdessä mausteiden kanssa. Kiehauta ja nosta liedeltä.

2. Sekoita ruokasooda veteen ja lisää varovasti taikinaan. Lisää jauhot sekoittaen ja anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa suojattuna.

3. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä jokaisesta 7–8 päätä ja saman verran vartaloita. Rullaa osasta taikinaa pieniä käsiä ja jalkoja. Paina silmät marsipaanityökalulla tai pienen lusikan tai veitsen kärjellä tai koristele myöhemmin tomusokeritahnalla. Paista nallepiparkakut uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Halutessasi nalletikkareita paina jokaiseen nalleen makeistikku heti uunista ottamisen jälkeen.

Vinkki!
Jos haluat koristella piparkakut, sekoita munanvalkuaisen (tai veden) joukkoon tomusokeria, kunnes saat paksun, pursotettavan tahnan. Voit värjätä kuorrutetta pienellä määrällä elintarvikeväriä.

Perinteisten joulupiparkakkujen ohjeen löydät täältä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?