Muscovadovanukas sokerikuorrutettujen pähkinöiden kera

4–5 annosta 1 t 15 min
Tumman Muscovadon maustamat pehmeät vanukkaat tarjoillaan juhlavana jälkiruokana tuoreiden vadelmien ja sokerikuorrutettujen pähkinöiden kera.
Muscovadovanukas sokerikuorrutettujen pähkinöiden kera
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

    Muscovadovanukas

    • 5 dl kuohukermaa
    • 1 dl maitoa
    • ¾ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 6 kananmunan keltuaista

    Sokerikuorrutetut pähkinät

    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 maustemitallista suolaa
    • 100 g saksanpähkinöitä

    Tarjoiluun lisäksi

    • 1 dl vadelmia
    • 2 mintunoksaa

    Kuumenna uuni 125 asteeseen.

    Mittaa kerma, maito, ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja siirrä kattila liedeltä. Lisää rikkivispatut keltuaiset kuumaan kermaan koko ajan valppaasti sekoittaen. Siivilöi seos.

    Laita annoskulhot uunivuokaan ja jaa kermaseos vuokiin. Kuumenna reilun litran verran vettä kiehuvaksi ja kaada se uunivuokaan. Siirrä vuoka uuniin ja anna vanukkaiden kypsyä vesihauteessa 30–45 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kermaseoskerroksen paksuudesta.

    Jäähdytä vesihauteesta nostetut vanukkaat jääkaapissa.

    Sokerikuorrutetut pähkinät
    Kuumenna vaalea siirappi, ruokokidesokeri ja suola kasarissa. Lisää pähkinät ja sekoita niin että ovat kauttaaltaan sokerisulan peitossa. Levitä pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille toisistaan irrotellen. Paahda pähkinöihin kaunis väri uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita pähkinöitä kerran paahtamisen puolivälissä.

    Viimeistele jäähtyneet vanukkaat pähkinöillä, vadelmilla ja mintunlehdillä.

    Vinkki!
    Käytä valkuaiset muscovadomarenkien valmistukseen.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker