Muscovadovanukas
Sokerikuorrutetut pähkinät
Tarjoiluun lisäksi
Kuumenna uuni 125 asteeseen.
Mittaa kerma, maito, ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja siirrä kattila liedeltä. Lisää rikkivispatut keltuaiset kuumaan kermaan koko ajan valppaasti sekoittaen. Siivilöi seos.
Laita annoskulhot uunivuokaan ja jaa kermaseos vuokiin. Kuumenna reilun litran verran vettä kiehuvaksi ja kaada se uunivuokaan. Siirrä vuoka uuniin ja anna vanukkaiden kypsyä vesihauteessa 30–45 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kermaseoskerroksen paksuudesta.
Jäähdytä vesihauteesta nostetut vanukkaat jääkaapissa.
Sokerikuorrutetut pähkinät
Kuumenna vaalea siirappi, ruokokidesokeri ja suola kasarissa. Lisää pähkinät ja sekoita niin että ovat kauttaaltaan sokerisulan peitossa. Levitä pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille toisistaan irrotellen. Paahda pähkinöihin kaunis väri uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita pähkinöitä kerran paahtamisen puolivälissä.
Viimeistele jäähtyneet vanukkaat pähkinöillä, vadelmilla ja mintunlehdillä.
Vinkki!
Käytä valkuaiset muscovadomarenkien valmistukseen.
Reseptin on laatinut