Muscovadovanukas sokerikuorrutettujen pähkinöiden kera

Tumman Muscovadon maustamat pehmeät vanukkaat tarjoillaan juhlavana jälkiruokana tuoreiden vadelmien ja sokerikuorrutettujen pähkinöiden kera.

4–5 annosta

1 t 15 min

Arviot (2 kpl)

Ainekset

Muscovadovanukas
5 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
¾ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
6 kananmunan keltuaista

Sokerikuorrutetut pähkinät
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 maustemitallista suolaa
100 g saksanpähkinöitä

Tarjoiluun lisäksi
1 dl vadelmia
2 mintunoksaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 125 asteeseen.

Mittaa kerma, maito, ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja siirrä kattila liedeltä. Lisää rikkivispatut keltuaiset kuumaan kermaan koko ajan valppaasti sekoittaen. Siivilöi seos.

Laita annoskulhot uunivuokaan ja jaa kermaseos vuokiin. Kuumenna reilun litran verran vettä kiehuvaksi ja kaada se uunivuokaan. Siirrä vuoka uuniin ja anna vanukkaiden kypsyä vesihauteessa 30–45 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kermaseoskerroksen paksuudesta.

Jäähdytä vesihauteesta nostetut vanukkaat jääkaapissa.

Sokerikuorrutetut pähkinät
Kuumenna vaalea siirappi, ruokokidesokeri ja suola kasarissa. Lisää pähkinät ja sekoita niin että ovat kauttaaltaan sokerisulan peitossa. Levitä pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille toisistaan irrotellen. Paahda pähkinöihin kaunis väri uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita pähkinöitä kerran paahtamisen puolivälissä.

Viimeistele jäähtyneet vanukkaat pähkinöillä, vadelmilla ja mintunlehdillä.

Vinkki!
Käytä valkuaiset muscovadomarenkien valmistukseen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.