Muscovadovanukas sokerikuorrutettujen pähkinöiden kera

Tumman Muscovadon maustamat pehmeät vanukkaat tarjoillaan juhlavana jälkiruokana tuoreiden vadelmien ja sokerikuorrutettujen pähkinöiden kera.

4–5 annosta

1 t 15 min

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Muscovadovanukas
5 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
¾ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
6 kananmunan keltuaista

Sokerikuorrutetut pähkinät
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 maustemitallista suolaa
100 g saksanpähkinöitä

Tarjoiluun lisäksi
1 dl vadelmia
2 mintunoksaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 125 asteeseen.

Mittaa kerma, maito, ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja siirrä kattila liedeltä. Lisää rikkivispatut keltuaiset kuumaan kermaan koko ajan valppaasti sekoittaen. Siivilöi seos.

Laita annoskulhot uunivuokaan ja jaa kermaseos vuokiin. Kuumenna reilun litran verran vettä kiehuvaksi ja kaada se uunivuokaan. Siirrä vuoka uuniin ja anna vanukkaiden kypsyä vesihauteessa 30–45 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kermaseoskerroksen paksuudesta.

Jäähdytä vesihauteesta nostetut vanukkaat jääkaapissa.

Sokerikuorrutetut pähkinät
Kuumenna vaalea siirappi, ruokokidesokeri ja suola kasarissa. Lisää pähkinät ja sekoita niin että ovat kauttaaltaan sokerisulan peitossa. Levitä pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille toisistaan irrotellen. Paahda pähkinöihin kaunis väri uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita pähkinöitä kerran paahtamisen puolivälissä.

Viimeistele jäähtyneet vanukkaat pähkinöillä, vadelmilla ja mintunlehdillä.

Vinkki!
Käytä valkuaiset muscovadomarenkien valmistukseen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.