Ainekset
Mustikkahillo
250 g (3 ½ dl) mustikoita
125 g (1 ½ dl) Dansukker Hillosokeria
1 rkl vettä
Vaniljakreemi
2 ½ dl maitoa
4 kananmunan keltuaista
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
25 g huoneenlämpöistä voita
Pullataikina
25 g hiivaa
2 dl maitoa
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
75 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
7–8 dl vehnäjauhoja
Kanelitäyte
50 g huoneenlämpöistä voita
4 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 tl kanelia
1/2 rkl maissitärkkelystä
Voiteluun
1 kananmuna rikkivispattuna
Ohjeet
1. Tee mustikkahillo edellisenä päivänä Hillosokeri-pakkauksessa olevan perusohjeen mukaan.
2. Tee vaniljakreemi: Kiehauta maito kattilassa. Vaahdota kulhossa keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys. Kaada kuuma maito joukkoon koko ajan vatkaten.
3. Siivilöi seos takaisin kattilaan ja kiehauta koko ajan vatkaten. Kun kreemi on paksuuntunut, nosta kattila liedeltä ja lisää voi nokareina joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada seos pursotinpussiin ja pane jääkaappiin.
4. Tee pullataikina: Murenna hiiva 37–40-asteiseksi lämmitettyyn maitoon kulhossa. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, kardemumma, suola, voi, kananmuna ja 2/3 jauhoista. Alusta taikina kiiltäväksi ja kimmoisaksi.
5. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunasta. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa.
6. Sekoita kanelitäytteen ainekset keskenään.
7. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (30 x 45 cm) ja levitä päälle kanelitäyte. Rullaa levy pituussuunnassa ja leikkaa se 4 cm:n paloiksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 25–27 cm) ja sipaise reunaan hiukan rasvaa. Asettele palat vuokaan kierrepuoli ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
8. Voitele pullat. Paina teelusikalla jokaisen pullan keskelle kolo ja pursota vaniljakreemi pulliin. Lusikoi jokaisen pullan päälle 1–1 ½ tl mustikkahilloa.
9. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia. Anna bostonkakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen vuoasta irrottamista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.