Mehevä mustikka-vaniljaboston

Mehevä mustikka-vaniljaboston on pullaa parhaimmillaan! Bostonkakku herkullisilla mustikkahillosilmillä ja täyteläisellä vaniljakreemillä ihastuttaa kaikkia kahvittelijoita.

n. 12 palaa

PT2H
PT12H
Pullat

noin 2 tuntia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mustikkahillo
250 g (3 ½ dl) mustikoita
125 g (1 ½ dl) Dansukker Hillosokeria
1 rkl vettä

Vaniljakreemi
2 ½ dl maitoa
4 kananmunan keltuaista
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
25 g huoneenlämpöistä voita

Pullataikina
25 g hiivaa
2 dl maitoa
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
75 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
7–8 dl vehnäjauhoja

Kanelitäyte
50 g huoneenlämpöistä voita
4 rkl Dansukker Fariinisokeria
2 tl kanelia
1/2 rkl maissitärkkelystä

Voiteluun
1 kananmuna rikkivispattuna

Ohjeet

1. Tee mustikkahillo edellisenä päivänä Hillosokeri-pakkauksessa olevan perusohjeen mukaan.

2. Tee vaniljakreemi: Kiehauta maito kattilassa. Vaahdota kulhossa keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys. Kaada kuuma maito joukkoon koko ajan vatkaten.

3. Siivilöi seos takaisin kattilaan ja kiehauta koko ajan vatkaten. Kun kreemi on paksuuntunut, nosta kattila liedeltä ja lisää voi nokareina joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada seos pursotinpussiin ja pane jääkaappiin.

4. Tee pullataikina: Murenna hiiva 37–40-asteiseksi lämmitettyyn maitoon kulhossa. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, kardemumma, suola, voi, kananmuna ja 2/3 jauhoista. Alusta taikina kiiltäväksi ja kimmoisaksi.

5. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunasta. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa.

6. Sekoita kanelitäytteen ainekset keskenään.

7. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (30 x 45 cm) ja levitä päälle kanelitäyte. Rullaa levy pituussuunnassa ja leikkaa se 4 cm:n paloiksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 25–27 cm) ja sipaise reunaan hiukan rasvaa. Asettele palat vuokaan kierrepuoli ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

8. Voitele pullat. Paina teelusikalla jokaisen pullan keskelle kolo ja pursota vaniljakreemi pulliin. Lusikoi jokaisen pullan päälle 1–1 ½ tl mustikkahilloa.

9. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia. Anna bostonkakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen vuoasta irrottamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?