Ainekset
2 kg (4 litraa) marjoja, tuore tai pakaste
1 dl vettä
1 kg Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat. Käytä pakastemarjat puolisulaneina.
2. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita Hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia*. Sekoita välillä. Kuori vaahto.
Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
3. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.
*Keittoajat:
Pehmeäkuoriset marjat n. 10 min (esim. mansikka, vadelma)
Kovakuoriset marjat n. 15 min. (esim. herukka, karviainen)
Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi keitä suuretkin hillomäärät ohjeen mukaisissa erissä.
Vinkki!
Helppo muistisääntö: Hillosokeria käytetään aina puolet marjojen painosta (esim. 300 g:aan marjoja tarvitaan 150 g Hillosokeria).
Tervetuloa Hillo-Infoon: Näin valmistelet purkit säilöntäkuntoon.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?