Maustesiirappi

3–4 dl 45 minuuttia
Käytä maustesiirappia kuumien juomien maustamiseen tai jälkiruokien ja jäätelön kastikkeena.
Maustesiirappi
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 1 luomuappelsiinin kuoriosa
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 1 kuivattu inkivääripalanen
  • 6 dl vettä

1. Leikkaa pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ohuesti kuorimaveitsellä ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut ja kuuma siirappi lankailee.

2. Jäähdytä 10–15 minuuttia, siivilöi ja pullota.

3. Käytä glögin, teen tai muiden kuumien juomien maustamiseen tai tarjoa jälkiruokakastikkeena tai jäätelön kera. Maustesiirappi säilyy viileässä noin kuukauden.

Reseptin on laatinut

Dansukker