Marjainen täytekakku ilman reunakoristelua

Nakukakku (naked cake) täyteläisellä hyydytetyllä mansikka-valkosuklaatäytteellä.

12–15 annosta

PT1H

1 ½ vrk

Arviot (245 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vuoan voiteluun
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl korppujauhoja

Kakkupohja
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus
½ dl sitruunasta puristettua mehua
¼ dl sitruslikööriä
1 dl vettä
1 dl Dansukker Tomusokeria

Mansikkatäyte
5 liivatelehteä
½ dl vettä
200 g valkosuklaata
5 dl mansikoita
3 dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 25–27 %
4 dl Dansukker Tomusokeria

Kreemi
50 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Pinnalle
7–10 dl tuoreita marjoja

Kiille
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen ja kaada taikina ø 20 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunissa 180 asteessa n. 50 min. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku. Jäähdytä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka.

2. Taita leivinpaperista tukeva korotusosa vuokaan (kokonaiskorkeus noin 10 cm) ja vuoraa vuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Sekoita kostutusliemi.

3. Valmista täyte. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta hyvin ja liuota ne kiehuvaan veteen. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä liedellä kattilassa tai mikrouunissa. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää mansikkasose, liivateliemi ja valkosuklaasula tuorejuustoon ja pyöräytä kermavaahto joukkoon viimeisenä.

4. Pane ensimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä kolmasosa täytteestä levyn päälle. Jatka loppujen kakkulevyjen kanssa samoin. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin ja anna täytteen hyytyä seuraavaan päivään.

5. Vatkaa kreemin aineet vaahdoksi.

6. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista leivinpaperi ja kelmu. Levitä ohut kreemikerros kakun päälle. Levitä marjat kakun pinnalle.

7. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri kiehuvaan veteen ja keitä kunnes liemi on kirkasta. Jäähdytä hetki ja levitä tai sivele lientä marjojen päälle.

8. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

 

Katso myös ohje: Marjainen täytekakku

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?