Mansikkasima

4 l 1 vrk + n. 7 vrk
Mansikkasima sopii vappusesongin lisäksi tarjottavaksi myös häissä ja kesäjuomana. Mikäli haluat simasta pelkästään mansikan makuisen, jätä sitruuna pois.
Mansikkasima
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 4 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 500 g pakastemansikoita
  • (2 pientä tai 1 iso luomusitruuna)
  • herneen kokoinen nokare tuoretta hiivaa
  • ½ dl rusinoita + 2 rkl Dansukker Taloussokeria

Kuumenna 2 l vettä kiehuvaksi teräskattilassa. Lisää joukkoon mansikat ja sokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää joukkoon 2 l kylmää vettä.

(Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Ota perunankuorimaveitsellä kuori sitruunasta ja laita se liemen joukkoon. Purista sitruunoista myös mehu ja sekoita liemeen.)

Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota herneen kokoinen nokare hiivaa vesitilkkaan ja sekoita hiiva liemeen. Peitä sima ja anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Siivilöi liemi. Laita puhtaiden pullojen pohjalle muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Kaada päälle sima.

Laita simapullot jääkaappiin. Kun rusinat nousevat pintaan, sima on valmista. Valmista sima 5–7 päivää ennen tarjoilua.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Vinkki!
Voit korvata osan mansikoista viipaloiduilla raparpereilla tai lisätä joukkoon rosmariinia, sitruunamelissaa tai sitruunaverbenaa (huuhtele yrtit ennen käyttöä).

Mansikkasima on raikasta ja vähemmän makeaa. Halutessasi käytä Fariinisokerin lisäksi 1 dl Dansukker Taloussokeria.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker