Mansikka-limettikakku

Raikas kesäinen kakku leivotaan makeista mansikoista ja pirteistä limeteistä.

noin 15 annosta

PT1H

12 tuntia

Arviot (21 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl peruna- tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

1 dl sitruunalimonadia

Täyte

7 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1–1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
yhden luomulimetin puristettu mehu

Pohjan päälle

n. 100 g limetti- tai sitruunatahnaa
2–3 dl tuoreita mansikoita viipaleina
1/2 ruukkua sitruunamelissan lehtiä

Koristeluun

noin 250 g tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
limetin lohkoja

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.

Paina halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuoan reunoilla taikinalevystä pyöreä ympyrä. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja nosta pohjataikina vuokaan. Kostuta sitruunalimonadilla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto ja makeuta seos siirapilla ja vaniljasokerilla. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Tarkista maku.

Kuumenna limetin puristettu mehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kostutetun pohjan päälle limetti- tai sitruunatahnaa ja viipaloituja mansikoita. Silppua sekaan sitruunamelissan lehtiä. Kaada päälle täyte ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä ja limettilohkoilla.

Vinkki!
Voit korvata sitruunamelissan basilikalla tai tuoreella mintulla.

Katso sitruunatahnan ohje täältä

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.