Mansikka-limettikakku

Raikas kesäinen kakku leivotaan makeista mansikoista ja pirteistä limeteistä.

noin 15 annosta

12 tuntia

Arviot (20 kpl)

Ainekset

Pohja

4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl peruna- tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

1 dl sitruunalimonadia

Täyte

7 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1–1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
yhden luomulimetin puristettu mehu

Pohjan päälle

n. 100 g limetti- tai sitruunatahnaa
2–3 dl tuoreita mansikoita viipaleina
1/2 ruukkua sitruunamelissan lehtiä

Koristeluun

noin 250 g tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
limetin lohkoja

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.

Paina halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuoan reunoilla taikinalevystä pyöreä ympyrä. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja nosta pohjataikina vuokaan. Kostuta sitruunalimonadilla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto ja makeuta seos siirapilla ja vaniljasokerilla. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Tarkista maku.

Kuumenna limetin puristettu mehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kostutetun pohjan päälle limetti- tai sitruunatahnaa ja viipaloituja mansikoita. Silppua sekaan sitruunamelissan lehtiä. Kaada päälle täyte ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä ja limettilohkoilla.

Vinkki!
Voit korvata sitruunamelissan basilikalla tai tuoreella mintulla.

Katso sitruunatahnan ohje täältä

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.