Makoisa omenaleipä

12 viipaletta 1½ tuntia
Omenaleipä on banaanileivän sukulainen eikä oikeastaan ollenkaan leipä vaan kahvikakku.
Makoisa omenaleipä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 tl soodaa
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 ½ dl kuivattuja karpaloita tai kokonaisia pähkinöitä (cashew, saksan tai pekaani)
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 150 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia tai maitoa
  • 6–7 dl karkeaa omenaraastetta

1. Siivilöi vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda sekoituskulhoon. Lisää fariinisokeri, karpalot tai pähkinät, kaneli ja suola joukkoon, sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi rasvasula, kananmunat ja jogurtti tai maito hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi omenaraaste taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele tai leivinpaperoi leipävuoka (24 x 10 cm, reunan korkeus 7 cm). Kaada levännyt taikina vuokaan ja paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla omenaleivän paksuimmasta kohdasta. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa.

3. Tarjoa jäähtynyt omenaleipä esim. omppu-chilihillon ja briejuuston kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker