Kova ja kestävä piparikuorrutus (pikeeri)

Kovempi ja kestävämpi kuorrutus piparkakuille saadaan, kun tomusokeri sekoitetaan valkuaisen ja sitruunamehun tai etikan kanssa.

5 minuuttia

Arviot (462 kpl)

Ainekset

1 kananmunan valkuainen
n. 3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
3–5 tippaa sitruunamehua tai etikkaa
(elintarvikeväriä)

Ohjeet

Erota valkuainen huolellisesti keltuaisesta. Vatkaa valkuainen kevyesti. Lisää sitruunamehu tai etikka ja tomusokeria (sekä väriä), kunnes saat pursotettavan kuorrutuksen.

Pane kuorruteseos voipaperitötteröön tai minigrip-pussiin. Sulje ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota ja koristele piparit. Anna kuivua.

Näin ”maalaat” koko piparin:
Tee paksu kuorruteseos ja pursota sillä piparien reunat. Anna kuivua. Ohenna loput käyttämästäsi seoksesta pienellä määrällä vettä, sitruunamehua tai valkuaista – tai tee uusi, hieman juoksevampi kuorruteseos. Levitä seos piparin keskelle. Sopivan löysänä se leviää lähes itsestään koko piparille, mutta pursottamasi raja pitää sen aloillaan.

Katso tarkemmat kuorrutusvinkit täältä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?