Ainekset
1 valkuainen (n. 40 g)
4,5 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl sitruunamehua
vettä
(pastaväriä)
Ohjeet
1. Vatkaa kulhossa keskinopeudella siivilöity tomusokeri, valkuainen ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi (3–5 min).
2. Säädä pikeeriin sopiva koostumus: Lisää vettä 1–2 tl kerrallaan, ja sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää vettä siihen asti, että saat pikeeriin haluamasi koostumuksen.
Reunapikeeri
Paksumpi pikeeri – hyvä rajojen piirtämiseen tai yksityiskohtiin. Testi: kun nostat lusikan ylös, pikeeri jää kevyeksi “huipuksi” eikä uppoa massaan.
Täyttöpikeeri
Juoksevampi pikeeri – täydellinen täyttämiseen, pinta tasoittuu kauniisti. Testi: vedä lusikalla viiva pikeerin pintaan – jos se häviää 8–12 sekunnissa, koostumus on sopiva täyttöön.
Yleispikeeri
Koostumus, joka on sopivan napakka piirtämiseen mutta kuitenkin sen verran juokseva, että se tasoittuu täytössä. Hyvä vaihtoehto silloin, kun halutaan tehdä koristelu yhden paksuisella pikeerillä. Koristelu on nopeampaa, koska samaa pikeeriä voi käyttää koko kuvion tekemiseen.Testi: Vedä lusikalla viiva pikeerin pintaan. Jos viiva häviää 12–15 sekunnissa, koostumus on sopiva sekä rajoihin että täyttöön.
3. Jaa pikeeri kulhoihin ja värjää haluamillasi pastaväreillä. Peitä pikeeri aina kelmulla, kun et käytä sitä, jotta se ei pääse kuivumaan.
4. Siirrä värjätty pikeeri pursotinpusseihin ja koristele keksit. Säilytä pikeeriä pursotinpusseissa jääkaapissa. Valmis pikeeri säilyy jääkaapissa useamman päivän.
VINKKEJÄ PIKEERIKORISTELUUN
- Kun olet piirtänyt rajat ja täyttänyt alueen pikeerillä, ravista keksiä kevyesti vaakasuunnassa. Näin pikeeri tasoittuu ja pinnasta tulee kauniin sileä.
- Pikeeriä voi tasoittaa myös cocktail-tikulla, kun pikeeri on vielä märkää.
- Jos käytät eri värejä tai teet kuvioita märälle pinnalle (ns. wet-on-wet-tekniikka), toimi nopeasti, jotta värit sulautuvat kauniisti yhteen.
- Anna koristeltujen pipareiden kuivua vähintään yön yli huoneenlämmössä ennen siirtelyä tai pakkaamista, jotta pinta kovettuu kunnolla.
- Jos haluat tehdä kohokuvioita pikeerin päälle, anna ensimmäisen kerroksen ensin kuivua pintakuivaksi. Pursota sitten kohokuvioita päälle.
- Suosi geeli- tai pastavärejä. Nestemäiset värit ohentavat pikeerin koostumusta eniten.
- Muista peittää pikeeri aina kelmulla, kun et käytä sitä, jotta pikeerin pintaan ei muodostu kuorta.
Resepti ja kuva: Ilona Tjurin
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.