Kaali-jauhelihapiirakka

uunipellillinen
Kaali-jauhelihapiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

1 dl perunasosejauhetta
1 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita
1 dl vettä

Täyte

25 g voita
400 g jauhelihaa
1 pieni keräkaali (n. 700 g) raasteena
2 isoa sipulia silppuna
2–3 porkkanaa suikaleina
1 omena suikaleina
¾ dl Dansukker Tummaa Siirappia
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa tai maun mukaan
½–1 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä
3 munaa
200 g juustoraastetta
2 dl kermaa
1 ruukku persiljaa silputtuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja vesi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Sulata voi suuressa pannussa tai kattilassa. Paista jauheliha. Lisää joukkoon kaali, sipuli, porkkana ja omena. Kääntele seosta, kunnes kaali pehmenee ja menee kasaan. Lisää joukkoon siirappi, valkosipuli ja mausteet. Tarkista maku. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa piiras lämpimänä.

Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa pienemmän piiraan, valmista puolikas annos ja tee piiras pyöreään, halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuokaan.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker