Kaali-jauhelihapiirakka

uunipellillinen 1½ tuntia
Tee maistuva iso kaalipiirakka uunipellille tai pienempi pyöreään piirakkavuokaan.
Kaali-jauhelihapiirakka
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g sulatettua voita
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 25 g voita
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 pieni keräkaali (n. 700 g) raasteena
  • 2 isoa sipulia silppuna
  • 2–3 porkkanaa suikaleina
  • 1 omena suikaleina
  • ¾ dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan
  • ½–1 tl kuivattua rakuunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 munaa
  • 200 g juustoraastetta
  • 2 dl kermaa
  • 1 ruukku persiljaa silputtuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja vesi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Sulata voi suuressa pannussa tai kattilassa. Paista jauheliha. Lisää joukkoon kaali, sipuli, porkkana ja omena. Kääntele seosta, kunnes kaali pehmenee ja menee kasaan. Lisää joukkoon siirappi, valkosipuli ja mausteet. Tarkista maku. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa piiras lämpimänä.

Vinkki!
Mikäli haluat valmistaa pienemmän piiraan, valmista puolikas annos ja tee piiras pyöreään, halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuokaan.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker