Ainekset
Marenki
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl konjakkia
Täyte
1 ½ l jäätelöä maun mukaan
1 l marjoja maun mukaan
Ohjeet
Kuumenna uuni 120–140 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon vatkaamisen aikana. Sekoita viimeiseen sokerierään leivinjauhe ja perunajauhot. Lisää konjakki marenkivaahtoon vatkauksen lopussa.
Pursota tai levitä marenkivaahto leivinpaperoidulle uunipellille, läpimitaltaan noin 15 cm:n kokoiseksi ympyräksi siten, että ulkoreunaan tulee korkeammat pursotukset tai marenkivaahtokiehkurat.
Työnnä pelti uuniin ja paista 60–90 minuuttia. Katkaise virta uunista, avaa uuninluukkua hiukan, työnnä esim. lusikka väliin, ja anna marengin kuivua uunissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
Siirrä marenkilevy lastan avulla varovasti nostaen tarjoiluvadille. Täytä jäätelöpalloilla ja marjoilla juuri ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.