Ainekset
5 dl (250 g) musta- tai punaherukoita
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 dl kuohukermaa
5 kananmunan keltuaista
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
250 g (2 ½ dl) turkkilaista jogurttia
Ohjeet
Soseuta herukat ja mausta sose ruokokidesokerilla.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, ruokokidesokeri ja glukoosisiirappi vaaleaksi, lisää jogurtti ja sekoita seos sileäksi. Sekoita kermavaahto joukkoon ja lisää herukkasose huolettomasti sekoittaen seokseen.
Kaada seos pakasteastiaan tai -rasiaan, siirrä pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa. Tai pyöritä seos jäätelöksi jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan.
Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele herukkajäätelö palloiksi tai lusikoi se jäätelömaljoihin.
Vinkki!
Tee ylijääneistä valkuaisista jättimarenkeja.
Samalla ohjeella teet herkullista puolukkajäätelöä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?