Granaattiomenalohi

Punainen granaattiomena värjää kauniisti, maustaa ja koristelee graavilohen.

6 annosta

PT1H

1 vrk

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g lohifileetä
25 g karkeaa merisuolaa
15 g Dansukker Taloussokeria
1 ruukku tilliä tai kirveliä
1 granaattiomena

Ohjeet

Pyyhkäise lohifileen pinta talouspaperilla.

Sekoita suola, sokeri, silputut tillin- tai kirvelinvarret ja osa lehdistä sekä granaattiomenan puolikkaan siemenet. Rouhi seosta hiukan niin, että granaattiomenan siemenistä irtoava mehu värjää seoksen punaiseksi.

Laita lohifileen pala pieneen vuokaan nahkapuoli alaspäin ja levitä suolaseos kalan pinnalle. Peitä vuoka kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.

Nosta lohifilee vuoasta, pyyhkäise suolaseos pinnasta ja leikkaa filee suoriksi ja ohuiksi viipaleiksi kalan nahkaa myöten. Siirrä viipaleet tarjoiluvadille, silppua yrttiä ja kopistele granaattiomenan puolikkaasta siemenet viipaleiden päälle.

Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

Vinkki!
Pyöräytä granaattiomenaa pari kierrosta työlaudan päällä yhtä aikaa kädellä kevyesti painaen. Halkaise granaattiomena ja kopistele puolikkaista siemenet esim. puukauhalla tai veitsen kahvalla suoraan kulhoon.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!