Ainekset
500 g lohifileetä
25 g karkeaa merisuolaa
15 g Dansukker Taloussokeria
1 ruukku tilliä tai kirveliä
1 granaattiomena
Ohjeet
Pyyhkäise lohifileen pinta talouspaperilla.
Sekoita suola, sokeri, silputut tillin- tai kirvelinvarret ja osa lehdistä sekä granaattiomenan puolikkaan siemenet. Rouhi seosta hiukan niin, että granaattiomenan siemenistä irtoava mehu värjää seoksen punaiseksi.
Laita lohifileen pala pieneen vuokaan nahkapuoli alaspäin ja levitä suolaseos kalan pinnalle. Peitä vuoka kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.
Nosta lohifilee vuoasta, pyyhkäise suolaseos pinnasta ja leikkaa filee suoriksi ja ohuiksi viipaleiksi kalan nahkaa myöten. Siirrä viipaleet tarjoiluvadille, silppua yrttiä ja kopistele granaattiomenan puolikkaasta siemenet viipaleiden päälle.
Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.
Vinkki!
Pyöräytä granaattiomenaa pari kierrosta työlaudan päällä yhtä aikaa kädellä kevyesti painaen. Halkaise granaattiomena ja kopistele puolikkaista siemenet esim. puukauhalla tai veitsen kahvalla suoraan kulhoon.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.