Gluteenittomat piparkakut

Helpot gluteenittomat siirappipiparkakut maistuvat jouluherkkuina kaikille.

30 min + 12 tuntia

Arviot (44 kpl)

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 rkl piparkakkumaustetta TAI 2 tl kanelia, 1/2 tl neilikkaa ja 1 tl inkivääriä
1 kananmuna
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa

Kaulinnan avuksi
perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

Ohjeet

Paloittele rasva kattilaan. Lisää sokeri ja siirappi sekä leivontamausteet. Kiehauta, kunnes rasva sulaa. Anna jäähtyä hetki.

Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon vatkaten.

Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.

Kaulitse taikina perunajauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella ripotellulla pöydällä. Ota muotilla kuvioita ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele halutessasi. 

Katso tarkemmat kuorrutusvinkit täältä.

Erilaisia piparihahmoja ja koristeluideoita löydät täältä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?