Ainekset
100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 rkl piparkakkumaustetta TAI 2 tl kanelia, 1/2 tl neilikkaa ja 1 tl inkivääriä
1 kananmuna
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
Kaulinnan avuksi
perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
Ohjeet
Paloittele rasva kattilaan. Lisää sokeri ja siirappi sekä leivontamausteet. Kiehauta, kunnes rasva sulaa. Anna jäähtyä hetki.
Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon vatkaten.
Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.
Kaulitse taikina perunajauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella ripotellulla pöydällä. Ota muotilla kuvioita ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Jäähdytä ja koristele halutessasi.
Katso tarkemmat kuorrutusvinkit täältä.
Erilaisia piparihahmoja ja koristeluideoita löydät täältä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.