Appelsiini-inkiväärisima - Dansukker

Appelsiini-inkiväärisima

noin 1 viikko
Tee itse raikas appelsiini-inkiväärisima. Kauniin kullanruskealla ja aromikkaalla Luomufariinisokerilla siman mausta tulee hieman miedompi ja pehmeämpi.
Appelsiini-inkiväärisima
Arvioi: (24kpl)

Ainekset

  • 3 luomuappelsiinin kuori ja mehu (n. 2 dl)
  • 3 cm kokoinen pala (luomu)inkivääriä
  • 4 l vettä
  • 500 g Dansukker Luomufariinisokeria
  • herneen kokoinen (halkaisija 7 mm) pala tuorehiivaa

Pullotukseen

  • (luomu)rusinoita

Pese appelsiinit huolellisesti, raasta kuoret ja purista mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa vesi, mehu ja raasteet. Ota sivuun pullotusta varten ¼ dl fariinisokeria. Nosta kattila liedeltä, lisää joukkoon loput fariinisokerista ja sekoita huolellisesti. Jäähdytä neste huoneenlämpöiseksi. Ota pieni määrä nestettä kattilasta ja sekoita siihen tuorehiiva. Sekoita hiivaseos huolellisesti koko simaan. Anna siman käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.

 Laita puhtaisiin pulloihin teelusikallinen fariinisokeria ja rusinoita. Siivilöi ja pullota sima. Jätä pulloihin ilmavara. Paine kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Jääkaapissa rusinat kohoavat pintaan noin kolmantena päivänä pullotuksesta, mutta maku paranee ja happo lisääntyy vielä ajan kanssa. Siman valmistukseen kannattaakin varata viikko aikaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;