Vaalea siirappi
Dansukker Vaalea Siirappi on maultaan hieman karamellimainen, mieto sokerisiirappi, joka sopii sellaisenaan kastikkeeksi mm. jäätelölle, ohukaisille, marjoille ja muille jälkiruoille. Kokeile myös luonnonjogurtin ja marjojen kanssa. Vaalea Siirappi sopii myös leivontaan ja ruoanvalmistukseen sekä juomien makeuttamiseen.
Kiteytymisen estämiseksi Vaaleaan Siirappiin on lisätty pieni määrä tärkkelyssiirappia. Tärkkelys on valmistettu maissista tai vehnästä, mutta se on niin puhdistettu, että se ei sisällä enää gluteenia.
Ainekset: Sokerisiirappi, tärkkelyssiirappi
Ravintosisältö/100 g
Energiaa | 1371 kJ/323 kcal |
Rasvaa | 0 g |
- josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraattia | 81 g |
- josta sokereita | 76 g |
Proteiinia | 0 g |
Suolaa | 0 g |
Muuntosuhde: 1 dl = 140 g
Nettopaino: 700 g = n. 5 dl
Säilytys: Huoneenlämmössä. Jääkaapissa siirappi voi kiteytyä.
Valmistettu Suomessa.
Pakkaus: kierrätettävää nestekartonkia (korkki muovipakkauskeräykseen)
Siirappia (sokerisiirappia) saadaan sekoittamalla erilaisia sivuvirtoja, joita saadaan valmistettaessa valkosokeria juurikas- tai ruokosokerista. Siirappi on jähmeä liuos, joka koostuu sokerista (sakkaroosista), rypälesokerista (glukoosista) ja hedelmäsokerista (fruktoosista). Eri sokerilajien yhdistelmä estää kiteytymisen. Korkea sokeripitoisuus (noin 80 %) takaa pitkän säilyvyysajan.
Siirapeissa on eri väri- ja makuvaihtoehtoja, joita saadaan sivuvirtoja eri tavoin sekoittamalla. Väri ja maku ovat pääasiassa peräisin pienistä määristä kivennäissuoloja ja muita yhdisteitä, joita sokerikasvit sisältävät luonnostaan. Joihinkin siirappeihin lisätään suolaa tuotteen maun säätämiseksi. Kullekin siirappilaadulle on oma käyttötarkoituksensa. Siirappi sopii erityisen hyvin leivontaan, mutta sitä käytetään myös makeisissa, jäätelössä, juomissa, jälkiruuissa ja ruoanvalmistuksessa.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.