Tumma Siirappi (750 g:n muovipullo)

Dansukker Tumma Siirappi on voimakasarominen sokerisiirappi, joka sopii monipuolisesti leivontaan, jälkiruokiin ja ruokien maustamiseen.

Tumman Siirapin luonnollinen, vahva maku ja tumma väri ovat peräisin sokeriruo’osta. Se antaa makua ja mehevyyttä leivonnaisiin ja maustaa liha- ja kasvisruoat, kastikkeet ja marinadit.
Gluteeniton Tumma Siirappi sopii moneen. Kokeile ja käytä siirappia mm.
- piparkakkuihin
- maustekakkuihin ja muihin leivonnaisiin
- uuniomeniin ja omenapaistoksiin
- kaalikääryleisiin
- pata- ja laatikkoruokiin
- itämaisten ruokien maustamiseen
- lihakastikkeisiin ja -marinadeihin

750 g:n muovipulloon pakattu Tumma Siirappi on maultaan hieman voimakkaampaa kuin perinteinen Tumma Siirappi kartonkitölkissä. Läpinäkyvään muovipulloon on painettu desilitramitoitus annostelun helpottamiseksi. Korkin ansiosta siirapin käyttö on siistiä.

Ainekset: Juurikassokerisiirappi, ruokosokerisiirappi, suola

Ravintosisältö/100 g

Energiaa 1318 kJ/310 kcal
Rasvaa 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 77 g
- josta sokereita 77 g
Proteiinia <0,5 g
Suolaa 0,94 g


Säilytys: Huoneenlämmössä. Jääkaapissa siirappi voi kiteytyä.

Muuntosuhde: 1 dl = 140 g / 100 g = 0,7 dl

Valmistettu Ruotsissa.

Pakkaus soveltuu muovipakkauskeräykseen.

Siirappia (sokerisiirappia) saadaan sekoittamalla erilaisia sivuvirtoja, joita saadaan valmistettaessa valkosokeria juurikas- tai ruokosokerista. Siirappi on jähmeä liuos, joka koostuu sokerista (sakkaroosista), rypälesokerista (glukoosista) ja hedelmäsokerista (fruktoosista). Eri sokerilajien yhdistelmä estää kiteytymisen. Korkea sokeripitoisuus (noin 80 %) takaa pitkän säilyvyysajan.

Siirapeissa on eri väri- ja makuvaihtoehtoja, joita saadaan sivuvirtoja eri tavoin sekoittamalla. Väri ja maku ovat pääasiassa peräisin pienistä määristä kivennäissuoloja ja muita yhdisteitä, joita sokerikasvit sisältävät luonnostaan. Joihinkin siirappeihin lisätään suolaa tuotteen maun säätämiseksi. Kullekin siirappilaadulle on oma käyttötarkoituksensa. Siirappi sopii erityisen hyvin leivontaan, mutta sitä käytetään myös makeisissa, jäätelössä, juomissa, jälkiruuissa ja ruoanvalmistuksessa.

Tumma Siirappi 750 g

Tutustu tummien sokerituotteiden houkutteleviin makumaailmoihin »

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.