Tumma Siirappi (750 g:n muovipullo)

Dansukker Tumma Siirappi on voimakasarominen sokerisiirappi, joka sopii monipuolisesti leivontaan, jälkiruokiin ja ruokien maustamiseen.

Tumman Siirapin luonnollinen, vahva maku ja tumma väri ovat peräisin sokeriruo’osta. Se antaa makua ja mehevyyttä leivonnaisiin ja maustaa liha- ja kasvisruoat, kastikkeet ja marinadit.
Gluteeniton Tumma Siirappi sopii moneen. Kokeile ja käytä siirappia mm.
- piparkakkuihin
- maustekakkuihin ja muihin leivonnaisiin
- uuniomeniin ja omenapaistoksiin
- kaalikääryleisiin
- pata- ja laatikkoruokiin
- itämaisten ruokien maustamiseen
- lihakastikkeisiin ja -marinadeihin

750 g:n muovipulloon pakattu Tumma Siirappi on maultaan hieman voimakkaampaa kuin perinteinen Tumma Siirappi kartonkitölkissä. Läpinäkyvään muovipulloon on painettu desilitramitoitus annostelun helpottamiseksi. Korkin ansiosta siirapin käyttö on siistiä.

Ainekset: Juurikassokerisiirappi, ruokosokerisiirappi, suola

Ravintosisältö/100 g

Energiaa 1318 kJ/310 kcal
Rasvaa 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 77 g
- josta sokereita 77 g
Proteiinia <0,5 g
Suolaa 0,94 g


Säilytys: Huoneenlämmössä. Jääkaapissa siirappi voi kiteytyä.

Muuntosuhde: 1 dl = 140 g / 100 g = 0,7 dl

Valmistettu Ruotsissa.

Pakkaus soveltuu muovipakkauskeräykseen.

Siirappia (sokerisiirappia) saadaan sekoittamalla erilaisia sivuvirtoja, joita saadaan valmistettaessa valkosokeria juurikas- tai ruokosokerista. Siirappi on jähmeä liuos, joka koostuu sokerista (sakkaroosista), rypälesokerista (glukoosista) ja hedelmäsokerista (fruktoosista). Eri sokerilajien yhdistelmä estää kiteytymisen. Korkea sokeripitoisuus (noin 80 %) takaa pitkän säilyvyysajan.

Siirapeissa on eri väri- ja makuvaihtoehtoja, joita saadaan sivuvirtoja eri tavoin sekoittamalla. Väri ja maku ovat pääasiassa peräisin pienistä määristä kivennäissuoloja ja muita yhdisteitä, joita sokerikasvit sisältävät luonnostaan. Joihinkin siirappeihin lisätään suolaa tuotteen maun säätämiseksi. Kullekin siirappilaadulle on oma käyttötarkoituksensa. Siirappi sopii erityisen hyvin leivontaan, mutta sitä käytetään myös makeisissa, jäätelössä, juomissa, jälkiruuissa ja ruoanvalmistuksessa.

Tumma Siirappi 750 g

Tutustu tummien sokerituotteiden houkutteleviin makumaailmoihin »

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.