Leipäsiirappi

Leipäsiirappi on ruokaleipien ja sämpylöiden leivontaan tarkoitettu mallasuutetta sisältävä sokerisiirappi, joka syventää leipien makua. Leipäsiirappi, kuten muutkin siirapit, nopeuttaa hiivataikinan kohoamista ja saa aikaan kauniin paistovärin. Se myös auttaa pitämään leivät tuoreen tuntuisina pidempään. Leipäsiirappi antaa makua ja mehevyyttä myös pizza- ja suolaisten piiraiden taikinoihin. Pakkaus on kätevä 750 g:n muovipullo, jossa on tippalukollinen korkki ja mitta-asteikko. 

Ainekset: Siirappi, mallasuute (20 %)
Mallasuute valmistetaan viljasta (ohra), joka sisältää gluteenia.

Ravintosisältö/100 g

Energiaa 1309 kJ/308 kcal
Rasvaa 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 76 g
- josta sokereita 69 g
Proteiinia 1,0 g
Suolaa 0,68 g


Säilytys: huoneenlämmössä

Valmistettu Ruotsissa.

Pakkaus: muovia, lajitellaan energiajätteeseen tai muovipakkauskeräykseen

Muuntosuhde: 100 g = 0,7 dl / 1 dl = 140 g

Siirappia (sokerisiirappia) saadaan sekoittamalla erilaisia sivuvirtoja, joita saadaan valmistettaessa valkosokeria juurikas- tai ruokosokerista. Siirappi on jähmeä liuos, joka koostuu sokerista (sakkaroosista), rypälesokerista (glukoosista) ja hedelmäsokerista (fruktoosista). Eri sokerilajien yhdistelmä estää kiteytymisen. Korkea sokeripitoisuus (noin 80 %) takaa pitkän säilyvyysajan.

Siirapeissa on eri väri- ja makuvaihtoehtoja, joita saadaan sivuvirtoja eri tavoin sekoittamalla. Väri ja maku ovat pääasiassa peräisin pienistä määristä kivennäissuoloja ja muita yhdisteitä, joita sokerikasvit sisältävät luonnostaan. Joihinkin siirappeihin lisätään suolaa tuotteen maun säätämiseksi. Kullekin siirappilaadulle on oma käyttötarkoituksensa. Siirappi sopii erityisen hyvin leivontaan, mutta sitä käytetään myös makeisissa, jäätelössä, juomissa, jälkiruuissa ja ruoanvalmistuksessa.

Leipäsiirappi

Tutustu tummien sokerituotteiden houkutteleviin makumaailmoihin »

Hae reseptejä »

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.