Hedelmäsokeri

Hedelmäsokeri (fruktoosi) on sokeria, jota on luontaisesti hedelmissä, marjoissa ja vihanneksissa. Se on hienokiteistä ja sitä käytetään tavallisen sokerin tapaan. Usein sitä tarvitaan vähemmän, sillä hedelmäsokeri aistitaan monissa käyttökohteissa makeampana kuin tavallinen sokeri. Pakkauskoko 370 g.

Annostelu verrattuna tavalliseen sokeriin
Kylmät juomat: käytä hedelmäsokeria n. 1/3 vähemmän
Kiisselit ja jälkiruoat: käytä n. 1/3 vähemmän
Marjat ja hedelmät, aamiaishiutaleet ja puuro: sirottele kevyesti päälle
Kuumat juomat: käytä sama määrä

Ainekset: Hedelmäsokeri

Ravintosisältö/100 g

Energiaa 1700 kJ/400 kcal
Rasvaa 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 100 g
- josta sokereita 100 g
Proteiinia 0 g
Suolaa 0 g

 

Muuntosuhde:
1 dl = n. 70 g
1 rkl = n. 12 g

Säilytys: Kuivassa, hyvin suljettuna.

Lajittele tyhjä pakkaus kartonkikeräykseen.

Pakattu Suomessa.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.