Muffinit (resepti videoon)

Alla helpon perusmuffinitaikinan erilaisia maustamis- ja kuorrutusvinkkejä.

noin 10 isoa tai 15 pientä muffinia

PT25M

30 minuuttia

Arviot (53 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Muffinit, perustaikina
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
150 g (1 ½ dl) sulatettua voita tai margariinia tai juoksevaa margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g maitorahkaa

Ohjeet

Hellapoliisi Kati Jaakonen leipoo videolla muffineita oheisen reseptin mukaan.

Sekoita puuhaarukalla munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan eri kulhoihin.

Tämä taikina on tehty ensin tuplana ja sitten puolitettu, sekä maustettu ja kuorrutettu kahdella eri tavalla. Voit halutessasi tehdä ohjeen yksinkertaisena tai suurentaa tarpeen mukaan.

 

1. Sitruunamuffinit

½ perustaikinasta
yhden sitruunan raastettu kuori
1 dl rusinoita

Mausta taikina hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja rusinoilla.


2. Pähkinä-suklaamuffinit

½ perustaikinasta
50 g pähkinärouhetta tai mantelirouhetta
50–70 g suklaarouhetta
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Sekoita taikinaan pähkinä- tai mantelirouhe, veitsellä karkeaksi rouhittu suklaa ja sokeroimaton kaakaojauhe.

Annostele taikinat Bruno-muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.


Tuorejuustokuorrute sitruunamuffineille

200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(punaista pastaväriä)
Pinnalle
pakastekuivattua mansikkaa

Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi tahnaksi. Pursota täyte Bruno-pursotinpussilla ja isolla tähtipäätyllalla jäähtyneiden muffinien pinnalle. Ripottele koristeeksi pakastekuivattua mansikkaa.


Kaakaokuorrute pähkinä-suklaamuffineille

2 dl vispikermaa
Dansukker Tomusokeria ja kaakaojauhetta maun mukaan
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
suklaarouhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaojauheella, tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kaakao-kermavaahto jäähtyneiden muffinien päälle Bruno-pursotinpussilla ja isolla tähtipäätyllalla. Ripottele pinnalle suklaarouhetta.

Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.