Schwarzwaldin kakku

Schwarzwaldin kakku on herkullisen suklainen kirsikkakakku, joka sopii juhliin ja myös joulukakuksi. Saksasta peräisin oleva suklaakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Maista ja ihastu!

10–12 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (174 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kirsikkahillo
500 g kirsikoita, kivetön, pakaste
¾ dl vettä
8 cl (0,8 dl) Kirschwasseria (kirsikkaviina)
200 g Dansukker Hillosokeria

Kakkupohja
4 kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 dl vettä
5 cl (0,5 dl) Kirschwasseria

Täyte ja kuorrutus
3–4 dl kuohu- tai vispikermaa
120 g smetanaa
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
(5 cl (0,5 dl) Kirschwasseria)

Koristeluun
12 kirsikkaa, pakaste tai tuore
75 g tummaa suklaata

Ohjeet

Ota 12 kirsikkaa koristeluun ja laita loput kattilaan. Lisää vesi, Kirschwasser ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia, välillä sekoittaen.

Kaada hillo laakeaan astiaan, peitä kelmulla ja jäähdytä. 

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka, ø 18–19 cm, korkeus 6 cm.

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhon ja lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa noin 35 minuuttia.

Kiehauta kostutusliemi.

Vaahdota kerma, smetana ja fariinisokeri kuohkeaksi. (Mausta Kirschwasserilla).

Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Kostuta ja täytä kermalla ja hillolla. Kuorruta kakku ja viimeistele se suklaasta vuolluilla lastuilla ja kirsikoilla. (Leveitä suklaalastuja saat juustohöylällä vuollen.) Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos kakun tekee edellisenä päivänä, se kannattaa koristella vasta vähän ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.