Vuohenjuustopizza

Nyt tehdään paras pizza bianca eli valkoinen pizza ilman tomaattia! Maistuva vuohenjuustopizza sisältää myös kermaista ricottaa, päärynää, viikunaa, hasselpähkinää ja vaaleaa luomusiirappia.

2 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

25 g tuorehiivaa

1 1/2 dl haaleaa vettä

¼ dl oliiviöljyä

2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

3–4 dl vehnäjauhoja/durumvehnäjauhoja

¼ tl suolaa

Täyte

400 g chèvre-vuohenjuustoa

400 g ricottajuustoa

1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

2–3 päärynää

4 tuoretta viikunaa

1 dl hasselpähkinöitä

Pinnalle

Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pane pizzan paistamista varten uunipelti ylösalaisin uuniin.

2. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita vesi, öljy, siirappi ja suola joukkoon. Alusta jauhoja joukkoon vähitellen, kunnes saat kimmoisan taikinan. Anna kohota noin 30 minuuttia.

3. Leikkaa vuohenjuusto paloiksi ja sekoita joukkoon ricotta ja siirappi. Viipaloi päärynät ja leikkaa viikunat neljään osaan.

4. Jaa taikina kahteen osaan, ja kaulitse pohjat jauhoja apuna käyttäen. Jaa juustoseos pizzoille ja asettele päälle päärynäviipaleet, viikunalohkot ja pähkinät. Valuta päälle siirappia.

5. Paista pizzat yksitellen kuuman pellin päällä noin 10–15 minuuttia.

Vinkki!
Voit paistaa vuohenjuustopizzan myös grillissä. Kuumenna pizzakivi grillissä, siirrä pizza pizzakivelle ja paista noin 15 minuuttia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?