Vuohenjuustopizza - Dansukker

Vuohenjuustopizza

2 kpl 1 tunti
Nyt tehdään paras pizza bianca eli valkoinen pizza ilman tomaattia! Maistuva vuohenjuustopizza sisältää myös kermaista ricottaa, päärynää, viikunaa, hasselpähkinää ja vaaleaa luomusiirappia.
Vuohenjuustopizza
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 25 g tuorehiivaa
    • 1 1/2 dl haaleaa vettä
    • ¼ dl oliiviöljyä
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 3–4 dl vehnäjauhoja/durumvehnäjauhoja
    • ¼ tl suolaa

    Täyte

    • 400 g chèvre-vuohenjuustoa
    • 400 g ricottajuustoa
    • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 2–3 päärynää
    • 4 tuoretta viikunaa
    • 1 dl hasselpähkinöitä

    Pinnalle

    • Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pane pizzan paistamista varten uunipelti ylösalaisin uuniin.

    2. Murenna hiiva kulhoon ja sekoita vesi, öljy, siirappi ja suola joukkoon. Alusta jauhoja joukkoon vähitellen, kunnes saat kimmoisan taikinan. Anna kohota noin 30 minuuttia.

    3. Leikkaa vuohenjuusto paloiksi ja sekoita joukkoon ricotta ja siirappi. Viipaloi päärynät ja leikkaa viikunat neljään osaan.

    4. Jaa taikina kahteen osaan, ja kaulitse pohjat jauhoja apuna käyttäen. Jaa juustoseos pizzoille ja asettele päälle päärynäviipaleet, viikunalohkot ja pähkinät. Valuta päälle siirappia.

    5. Paista pizzat yksitellen kuuman pellin päällä noin 10–15 minuuttia.

    Vinkki!
    Voit paistaa vuohenjuustopizzan myös grillissä. Kuumenna pizzakivi grillissä, siirrä pizza pizzakivelle ja paista noin 15 minuuttia.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;