Vohvelit marja-muscovadokinuskitäytteellä

Maistuvimpien vohvelisuupalojen täytteenä on marjoja, jogurttia ja muscovadokinuskia.

8 isoa vohvelia, 32 suupalaa

PT40M

45 minuuttia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vohvelitaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vichyä tai kivennäisvettä
½ ruukkua basilikaa

Paistamiseen
50 g voita tai margariinia

Muscovadokinuski
200 g Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 dl kuohukermaa

Marjatäyte
600 g pakastemarjasekoitusta (kotimainen)
1 dl Dansukker Fariini- tai Taloussokeria
300 g turkkilaista jogurttia
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ruukku basilikaa

Ohjeet

Sulata rasva. Mittaa sokerit, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Lisää kivennäisvesi, kananmunat ja rasva. Sekoita aineet sileäksi taikinaksi. Hienonna basilikan lehdet ja lisää silppu taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

Paista vohvelit rasvalla sipaistussa vohvelipannussa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta vohvelit ritilän tai leivinpaperin päälle, jäähdytä hetki ja taita ne suupaloiksi.

Mittaa muscovadosokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia kunnes seos on kinuskimaista. Jäähdytä. Rakenne kiinteytyy lisää jäähtyessään.

Sekoita jäiset marjat ja sokeri. Anna marjojen hiukan sulaa ennen tarjoilua. Mausta jogurtti vaniljasokerilla.

Juuri ennen tarjoamista laita jokaiselle vohvelipalalle basilikanlehti, annostele kohmeisia marjoja ja jogurttia päälle. Viimeistele vohvelisuupalat muscovadokinuskiraidoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.