Vohvelit marja-muscovadokinuskitäytteellä

Maistuvimpien vohvelisuupalojen täytteenä on marjoja, jogurttia ja muscovadokinuskia.

8 isoa vohvelia, 32 suupalaa

45 minuuttia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

Vohvelitaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vichyä tai kivennäisvettä
½ ruukkua basilikaa

Paistamiseen
50 g voita tai margariinia

Muscovadokinuski
200 g Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 dl kuohukermaa

Marjatäyte
600 g pakastemarjasekoitusta (kotimainen)
1 dl Dansukker Fariini- tai Taloussokeria
300 g turkkilaista jogurttia
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ruukku basilikaa

Ohjeet

Sulata rasva. Mittaa sokerit, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Lisää kivennäisvesi, kananmunat ja rasva. Sekoita aineet sileäksi taikinaksi. Hienonna basilikan lehdet ja lisää silppu taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

Paista vohvelit rasvalla sipaistussa vohvelipannussa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta vohvelit ritilän tai leivinpaperin päälle, jäähdytä hetki ja taita ne suupaloiksi.

Mittaa muscovadosokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia kunnes seos on kinuskimaista. Jäähdytä. Rakenne kiinteytyy lisää jäähtyessään.

Sekoita jäiset marjat ja sokeri. Anna marjojen hiukan sulaa ennen tarjoilua. Mausta jogurtti vaniljasokerilla.

Juuri ennen tarjoamista laita jokaiselle vohvelipalalle basilikanlehti, annostele kohmeisia marjoja ja jogurttia päälle. Viimeistele vohvelisuupalat muscovadokinuskiraidoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.