Ainekset
Vohvelitaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vichyä tai kivennäisvettä
½ ruukkua basilikaa
Paistamiseen
50 g voita tai margariinia
Katkaraputäyte
500 g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
½ dl chilikastiketta
¼ dl tomaattipyreetä
1 sipuli silputtuna
2 tl Dansukker Fariini- tai Taloussokeria
300 g ranskankermaa
2–3 rkl sitruunasta puristettua mehua
½–¾ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku oreganoa
Ohjeet
Sulata rasva. Mittaa sokerit, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Lisää kivennäisvesi, kananmunat ja rasva. Sekoita aineet sileäksi taikinaksi. Hienonna basilikan lehdet ja lisää silppu taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
Paista vohvelit rasvalla sipaistussa vohvelipannussa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta vohvelit ritilän tai leivinpaperin päälle, jäähdytä hetki ja taita ne suupaloiksi.
Mausta katkaravut chilikastikkeella, tomaattipyreellä, sipulisilpulla ja sokerilla. Vaahdota ranskankerma ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Silppua puolet oreganon lehdistä ranskankermaan ja lisää 2/3 katkaravuista joukkoon.
Annostele täyte juuri ennen tarjoamista vohveleiden päälle. Koristele vohvelisuupalat lopuilla katkaravuilla ja oreganon lehdillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?