Vohvelit katkaraputäytteellä

Katkaraputäytteiset vohvelisuupalat saavat veden herahtamaan kielelle.

8 isoa vohvelia, 32 suupalaa

PT40M

45 minuuttia

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vohvelitaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vichyä tai kivennäisvettä
½ ruukkua basilikaa

Paistamiseen
50 g voita tai margariinia

Katkaraputäyte
500 g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
½ dl chilikastiketta
¼ dl tomaattipyreetä
1 sipuli silputtuna
2 tl Dansukker Fariini- tai Taloussokeria
300 g ranskankermaa
2–3 rkl sitruunasta puristettua mehua
½–¾ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku oreganoa

Ohjeet

Sulata rasva. Mittaa sokerit, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Lisää kivennäisvesi, kananmunat ja rasva. Sekoita aineet sileäksi taikinaksi. Hienonna basilikan lehdet ja lisää silppu taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

Paista vohvelit rasvalla sipaistussa vohvelipannussa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta vohvelit ritilän tai leivinpaperin päälle, jäähdytä hetki ja taita ne suupaloiksi.

Mausta katkaravut chilikastikkeella, tomaattipyreellä, sipulisilpulla ja sokerilla. Vaahdota ranskankerma ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Silppua puolet oreganon lehdistä ranskankermaan ja lisää 2/3 katkaravuista joukkoon.

Annostele täyte juuri ennen tarjoamista vohveleiden päälle. Koristele vohvelisuupalat lopuilla katkaravuilla ja oreganon lehdillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?