Ainekset
2 kg punajuuria
1 1/2 l vettä
2 tl suolaa
Mausteliemi
6 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suolaa
3 dl (250 g) Dansukker Taloussokeria
10 kokonaista valkopippuria
10 mausteneilikkaa
1 kanelitanko
piparjuurilastuja
Ohjeet
1. Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori punajuuret ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kokonaisina tai viipaleina.
2. Keitä vettä, sokeria ja sideharsopussissa olevia mausteita noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta. Kaada kuuma mausteliemi punajuurien päälle. Piparjuurilastut voi jättää tölkkeihin makua antamaan. Sulje tölkit. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista. Säilytä viileässä. Viipalepunajuuret säilyvät useita kuukausia.
Huolehdi aina hyvästä hygieniasta, kun säilöt vihanneksia, ja käytä puhtaita purkkeja, välineitä ja ottimia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.