Viipalepunajuuret

Etikkapunajuuret viipaleina tai kokonaisina on hyvin perinteinen säilyke.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kg punajuuria
1 1/2 l vettä
2 tl suolaa

Mausteliemi
6 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suolaa
3 dl (250 g) Dansukker Taloussokeria
10 kokonaista valkopippuria
10 mausteneilikkaa
1 kanelitanko
piparjuurilastuja

Ohjeet

1. Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori punajuuret ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kokonaisina tai viipaleina.

2. Keitä vettä, sokeria ja sideharsopussissa olevia mausteita noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta. Kaada kuuma mausteliemi punajuurien päälle. Piparjuurilastut voi jättää tölkkeihin makua antamaan. Sulje tölkit. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista. Säilytä viileässä. Viipalepunajuuret säilyvät useita kuukausia.

Huolehdi aina hyvästä hygieniasta, kun säilöt vihanneksia, ja käytä puhtaita purkkeja, välineitä ja ottimia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!