Viipalepunajuuret - säilykkeet - Dansukker

Viipalepunajuuret

1½ tuntia
Etikkapunajuuret viipaleina tai kokonaisina on hyvin perinteinen säilyke.
Viipalepunajuuret
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 2 kg punajuuria
  • 1 1/2 l vettä
  • 2 tl suolaa

Mausteliemi

  • 6 dl vettä
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl (250 g) Dansukker Taloussokeria
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • piparjuurilastuja

1. Pese punajuuret ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori punajuuret ja lado ne puhtaisiin lasitölkkeihin kokonaisina tai viipaleina.

2. Keitä vettä, sokeria ja sideharsopussissa olevia mausteita noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta. Kaada kuuma mausteliemi punajuurien päälle. Piparjuurilastut voi jättää tölkkeihin makua antamaan. Sulje tölkit. Anna maustua jonkin aikaa ennen tarjoamista. Säilytä viileässä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;