Viikunasiirappi

40 minuuttia
Käytä kuivatuista viikunoista keitettyä makusiirappia vaikkapa teen maustamiseen.
Viikunasiirappi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 250 g kuivattuja viikunoita
  • 5 dl vettä
  • kuivattu inkiväärinpalanen
  • kanelitanko
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria

Pane pilkotut viikunat, inkivääripala, kanelitanko ja vesi kattilaan. Keitä 15–20 minuuttia. Siivilöi. Mittaa mehu (noin 3 dl) kattilaan, lisää fariinisokeri ja keitä 10–15 minuuttia. Jäähdytä. Liemen siirappimaisuus lisääntyy jäähtyessä. Säilytä siirappi ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Vinkki!
Lisää makusiirappia juomiin, luonnonjogurttiin, viiliin tai vaikkapa pannukakun päälle. Se sopii mainiosti myös eri ruokien maustamiseen ja jälkiruokien koristeluun.

Katso resepti: Viikunatee

Reseptin on laatinut

Dansukker