Viikunasiirappi

Käytä kuivatuista viikunoista keitettyä makusiirappia vaikkapa teen maustamiseen.

40 minuuttia

Arviot (0 st)

Ainekset

250 g kuivattuja viikunoita
5 dl vettä
kuivattu inkiväärinpalanen
kanelitanko
250 g Dansukker Fariinisokeria

Ohjeet

Pane pilkotut viikunat, inkivääripala, kanelitanko ja vesi kattilaan. Keitä 15–20 minuuttia. Siivilöi. Mittaa mehu (noin 3 dl) kattilaan, lisää fariinisokeri ja keitä 10–15 minuuttia. Jäähdytä. Liemen siirappimaisuus lisääntyy jäähtyessä. Säilytä siirappi ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Vinkki!
Lisää makusiirappia juomiin, luonnonjogurttiin, viiliin tai vaikkapa pannukakun päälle. Se sopii mainiosti myös eri ruokien maustamiseen ja jälkiruokien koristeluun.

Katso resepti: Viikunatee

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Syksyn hurmaavat omenaherkut

Mikä olisikaan houkuttelevampi piristys syksyn pimeneviin iltoihin kuin herkullinen omenakakku tai pirteä omppuhillo vaikka pannarin kaveriksi.

Poimi pirteä puolukka!

Raikkaan kirpeät puolukat ovat monikäyttöisimpiä metsämarjojamme, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Omppusato purkkiin!

Säilö syksyn omppusato purkkiin näillä ihanilla ohjeilla.

Lettuja vai pannukakkua?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista.

Parhaat juustokakut

Juustokakku on nykyään makeista leivonnaisista varmasti yksi suosituin.

Etikettiautomaatti

Tee helposti värikkäitä ja kuvioituja etikettejä ja paikkakortteja.