Vegaaniset runebergintortut

Herkutellaan helmikuussa! Vegaaniset runebergintortut valmistat helposti ilman maitoa ja kananmunia. Tee itse myös vadelmamarmeladi mikrossa.

8–10 kpl

45 minuuttia

Arviot (60 kpl)

Ainekset

1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1 ½ dl rypsiöljyä

2 dl vehnäjauhoja

½ tl kardemummaa

1 ½ dl mantelijauhetta

½ dl korppujauhoja tai vegaanisia piparkakkuja murustettuna

2 tl leivinjauhetta

1 ½ dl omenasosetta

½–¾  tl karvasmanteliaromia

Pinnalle

100 g vadelmamarmeladia

1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

1–2 rkl vettä

Ohjeet

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tai nuolijalla tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttuvuokiin tai kuppikakkuvuokiin. Paista 175–200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12–15 minuuttia. Poista vuoista, mikäli käytät metallisia vuokia.

Pursota jäähtyneiden torttujen keskelle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun pursotettavan tahnan. Pursota sokerikuorrutusta vadelmamarmeladin ympärille.

Vadelmamarmeladi mikrossa
n. 2,5 dl

250 g (n. 5 dl) tuoreita tai pakastemarjoja
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Pane (kohmeiset) marjat ja sokeri noin kahden litran vetoiseen, mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran keittämisen keskivaiheessa ja lopuksi huolellisesti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna marmeladin jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Sekoita ja säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?