Vegaaniset runebergintortut

Herkutellaan helmikuussa! Vegaaniset runebergintortut valmistat helposti ilman maitoa ja kananmunia. Tee itse myös vadelmamarmeladi mikrossa.

8–10 kpl

45 minuuttia

Arviot (97 kpl)

Ainekset

1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1 ½ dl rypsiöljyä

2 dl vehnäjauhoja

½ tl kardemummaa

1 ½ dl mantelijauhetta

½ dl korppujauhoja tai vegaanisia piparkakkuja murustettuna

2 tl leivinjauhetta

1 ½ dl omenasosetta

½–¾  tl karvasmanteliaromia

Pinnalle

100 g vadelmamarmeladia

1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

1–2 rkl vettä

Ohjeet

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tai nuolijalla tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttuvuokiin tai kuppikakkuvuokiin. Paista 175–200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12–15 minuuttia. Poista vuoista, mikäli käytät metallisia vuokia.

Pursota jäähtyneiden torttujen keskelle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun pursotettavan tahnan. Pursota sokerikuorrutusta vadelmamarmeladin ympärille.

Vadelmamarmeladi mikrossa
n. 2,5 dl

250 g (n. 5 dl) tuoreita tai pakastemarjoja
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Pane (kohmeiset) marjat ja sokeri noin kahden litran vetoiseen, mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran keittämisen keskivaiheessa ja lopuksi huolellisesti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna marmeladin jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Sekoita ja säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.