Vegaaniset runebergintortut - Dansukker

Vegaaniset runebergintortut

8–10 kpl 45 minuuttia
Herkutellaan helmikuussa! Vegaaniset runebergintortut valmistat helposti ilman maitoa ja kananmunia. Tee itse myös vadelmamarmeladi mikrossa.
Vegaaniset runebergintortut
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 ½ dl mantelijauhetta
  • ½ dl korppujauhoja tai vegaanisia piparkakkuja murustettuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl omenasosetta
  • ½–¾ tl karvasmanteliaromia

Pinnalle

  • 100 g vadelmamarmeladia
  • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
  • 1–2 rkl vettä

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tai nuolijalla tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttuvuokiin tai kuppikakkuvuokiin. Paista 175–200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12–15 minuuttia. Poista vuoista, mikäli käytät metallisia vuokia.

Pursota jäähtyneiden torttujen keskelle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun pursotettavan tahnan. Pursota sokerikuorrutusta vadelmamarmeladin ympärille.

Vadelmamarmeladi mikrossa
n. 2,5 dl

250 g (n. 5 dl) tuoreita tai pakastemarjoja
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Pane (kohmeiset) marjat ja sokeri noin kahden litran vetoiseen, mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran keittämisen keskivaiheessa ja lopuksi huolellisesti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna marmeladin jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Sekoita ja säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;