Vegaaniset runebergintortut

Herkutellaan helmikuussa! Vegaaniset runebergintortut valmistat helposti ilman maitoa ja kananmunia. Tee itse myös vadelmamarmeladi mikrossa.

8–10 kpl

45 minuuttia

Arviot (97 kpl)

Ainekset

1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1 ½ dl rypsiöljyä

2 dl vehnäjauhoja

½ tl kardemummaa

1 ½ dl mantelijauhetta

½ dl korppujauhoja tai vegaanisia piparkakkuja murustettuna

2 tl leivinjauhetta

1 ½ dl omenasosetta

½–¾  tl karvasmanteliaromia

Pinnalle

100 g vadelmamarmeladia

1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

1–2 rkl vettä

Ohjeet

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tai nuolijalla tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttuvuokiin tai kuppikakkuvuokiin. Paista 175–200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12–15 minuuttia. Poista vuoista, mikäli käytät metallisia vuokia.

Pursota jäähtyneiden torttujen keskelle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun pursotettavan tahnan. Pursota sokerikuorrutusta vadelmamarmeladin ympärille.

Vadelmamarmeladi mikrossa
n. 2,5 dl

250 g (n. 5 dl) tuoreita tai pakastemarjoja
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Pane (kohmeiset) marjat ja sokeri noin kahden litran vetoiseen, mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran keittämisen keskivaiheessa ja lopuksi huolellisesti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna marmeladin jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Sekoita ja säilytä jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?