Pinnalle
Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tai nuolijalla tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttuvuokiin tai kuppikakkuvuokiin. Paista 175–200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12–15 minuuttia. Poista vuoista, mikäli käytät metallisia vuokia.
Pursota jäähtyneiden torttujen keskelle vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokeri ja vettä vähän kerrallaan, kunnes saat paksun pursotettavan tahnan. Pursota sokerikuorrutusta vadelmamarmeladin ympärille.
Vadelmamarmeladi mikrossa
n. 2,5 dl
250 g (n. 5 dl) tuoreita tai pakastemarjoja
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Pane (kohmeiset) marjat ja sokeri noin kahden litran vetoiseen, mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran keittämisen keskivaiheessa ja lopuksi huolellisesti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna marmeladin jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Sekoita ja säilytä jääkaapissa.
Reseptin on laatinut