Vegaaniset pistaasilaskiaispullat

Kiistan hillon ja mantelin välillä voi lopettaa, sillä paras täyte laskiaispulliin on ehdottomasti pistaasi! Vegaaniset pistaasilaskiaispullat maistuvat kaikille.

10–12 kpl

2 tuntia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

2,5 dl vettä
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
6–7 dl vehnäjauhoja
1 ps (11 g) kuivahiivaa
75 g vegaanista margariinia

Voiteluun
1/2 dl kauraruokakermaa

Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte
150 g pistaasipähkinöitä (kuorittuja ja suolaamattomia)
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl rypsiöljyä
n. 1/2 dl kaurajuomaa
2 dl kasvivispiä
2 rkl Dansukker Tomusokeria

 

Ohjeet

Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Yhdistä kuivahiiva sekä puolet jauhoista ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa pehmeä margariini. Vaivaa, kunnes taikina ei tartu kulhoon. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat, muotoile tangoksi ja jaa 10–12 palaan. Muotoile pulliksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille liinan alle ja kohota noin puoli tuntia.

Voitele pullat kauraruokakermalla, ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa 8–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Jäähdytä.

Valmista pistaasitäyte. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla tai uunin jälkilämmössä. Jäähdytä. Aja pähkinät, desi tomusokeria, öljy ja kaurajuoma tahnaksi sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kaurajuomaa sen mukaan, kuinka paksua tai juoksevaa tahnaa haluat.

Vatkaa kasvivispi vaahdoksi, mausta 2 rkl tomusokeria.

Halkaise pullat. Levitä täytteeksi pistaasitahnaa, pursota päälle kasvivispi. Paina kansi päälle ja nauti.

 

Resepti ja kuva: Vegeviettelys

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!