Vegaaniset pistaasilaskiaispullat

Kiistan hillon ja mantelin välillä voi lopettaa, sillä paras täyte laskiaispulliin on ehdottomasti pistaasi! Vegaaniset pistaasilaskiaispullat maistuvat kaikille.

10–12 kpl

2 tuntia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

2,5 dl vettä
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
6–7 dl vehnäjauhoja
1 ps (11 g) kuivahiivaa
75 g vegaanista margariinia

Voiteluun
1/2 dl kauraruokakermaa

Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte
150 g pistaasipähkinöitä (kuorittuja ja suolaamattomia)
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl rypsiöljyä
n. 1/2 dl kaurajuomaa
2 dl kasvivispiä
2 rkl Dansukker Tomusokeria

 

Ohjeet

Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Yhdistä kuivahiiva sekä puolet jauhoista ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa pehmeä margariini. Vaivaa, kunnes taikina ei tartu kulhoon. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat, muotoile tangoksi ja jaa 10–12 palaan. Muotoile pulliksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille liinan alle ja kohota noin puoli tuntia.

Voitele pullat kauraruokakermalla, ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa 8–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Jäähdytä.

Valmista pistaasitäyte. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla tai uunin jälkilämmössä. Jäähdytä. Aja pähkinät, desi tomusokeria, öljy ja kaurajuoma tahnaksi sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kaurajuomaa sen mukaan, kuinka paksua tai juoksevaa tahnaa haluat.

Vatkaa kasvivispi vaahdoksi, mausta 2 rkl tomusokeria.

Halkaise pullat. Levitä täytteeksi pistaasitahnaa, pursota päälle kasvivispi. Paina kansi päälle ja nauti.

 

Resepti ja kuva: Vegeviettelys

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.