Vegaaniset pistaasilaskiaispullat

Kiistan hillon ja mantelin välillä voi lopettaa, sillä paras täyte laskiaispulliin on ehdottomasti pistaasi! Vegaaniset pistaasilaskiaispullat maistuvat kaikille.

10–12 kpl

2 tuntia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

2,5 dl vettä
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
6–7 dl vehnäjauhoja
1 ps (11 g) kuivahiivaa
75 g vegaanista margariinia

Voiteluun
1/2 dl kauraruokakermaa

Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte
150 g pistaasipähkinöitä (kuorittuja ja suolaamattomia)
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl rypsiöljyä
n. 1/2 dl kaurajuomaa
2 dl kasvivispiä
2 rkl Dansukker Tomusokeria

 

Ohjeet

Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Yhdistä kuivahiiva sekä puolet jauhoista ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa pehmeä margariini. Vaivaa, kunnes taikina ei tartu kulhoon. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat, muotoile tangoksi ja jaa 10–12 palaan. Muotoile pulliksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille liinan alle ja kohota noin puoli tuntia.

Voitele pullat kauraruokakermalla, ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa 8–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Jäähdytä.

Valmista pistaasitäyte. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla tai uunin jälkilämmössä. Jäähdytä. Aja pähkinät, desi tomusokeria, öljy ja kaurajuoma tahnaksi sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kaurajuomaa sen mukaan, kuinka paksua tai juoksevaa tahnaa haluat.

Vatkaa kasvivispi vaahdoksi, mausta 2 rkl tomusokeria.

Halkaise pullat. Levitä täytteeksi pistaasitahnaa, pursota päälle kasvivispi. Paina kansi päälle ja nauti.

 

Resepti ja kuva: Vegeviettelys

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.